Acasă Dezvăluiri Unchii care și-au violat nepoata de 9 ani au primit 16 ani...

Unchii care și-au violat nepoata de 9 ani au primit 16 ani de închisoare

HOTĂRÂRE. În numerele trecute ale ziarului nostru, aduceam la cunoștința opiniei publice, tragedia de neimaginat a unei fetițe de numai 9 ani din comuna vâlceană Bujoreni. Micuța a fost, în nenumărate rânduri, supusă la abuzuri sexuale de către mătușa și unchiul său, în urma cărora a ajuns la Spitalul de Urgență Vâlcea, Secția Chirurgie, cu diagnosticul cu leziuni grave la nivelul vaginului și pelvisului. Zilele trecute, instanța de judecată a făcut dreptate în cutremurătorul caz al copilei chinuite de propriile rude, hotărând condamnarea la 16 ani de închisoare a celor doi monștri cu chip uman.  

Adrian Rusu (33 de ani) și soția acestuia, Maria Rusu (31 de ani), din satul Bogdănești, comuna Bujoreni, obișnuiau să- și supună nepoțica, de doar 9 ani, la perversiuni sexuale inimaginabile. În momentul în care reprezentanții autorităților statului au aflat despre chinurile prin care a fost obligată micuța să treacă, cei doi violatori au spus cu seninătate că doreau s-o ” învețe să facă dragoste” . Vecinii povestesc că în aceea și curte cu unchii minorei stăteau și părinții acesteia, dar că micuța își petrecea foarte mult timp în casa celor doi. Mai mult, oamenii zic că aceștia își iubeau nepoțica, răsfățând-o mai mereu cu dulciuri și jucării. Nimeni nu ar fi putut să anticipeze că avea să se întâmple o adevărată tragedie. Mătușa fetiței părea o doamnă onorabilă, însărcinată în ultima lună și mamă a unui copil în vârstă de aproape un an. La fel și soțul ei, care își întreținea familia muncind în străinătate. De altfel, nici mama micuței nu s-ar fi gândit niciodată că fetița sa va fi traumatizată de propria sa soră. ” Fetița a fost internată de joi (14 iulie 2011 „n.r.) la Secția de Chirurgie. Am demarat și noi propria anchetă care se va efectua în paralel cu cea a Parchetului, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Din discuțiile pe care le-am purtat cu cei de la medicină legală, este foarte clar că fetița a fost agresată sexual și i s-au făcut lucruri care nu se pot descrie în cuvinte. În acest moment, unchiul agresor este arestat, iar soția acestuia este cercetată în stare de libertate pentru că este însărcinată, urmând ca după ce naște să fie și ea deferită justiției. La începutul acestei săptămâni, am fost la domiciliul agresorilor, unde am făcut o parte din ancheta socială. Am dispus luarea în regim de urgență pentru copilul mătu și micuței, iar după externarea minorei abuzate va trebui să instituim, și pentru ea, măsura de plasament în regim de urgență, dar și pentru fratele ei în vârstă de 7 ani” , ne declara directorul executiv al DGASP, Roxana Radu.

Decizia judecătorească

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea la 16 ani de pușcărie a celor doi violatori, păstrând decizia Tribunalului Vâlcea. ” ( ) Condamnă pe inculpatul Adrian Rusu, aflat în Penitenciarul Coliba și, județul Argeș, la 16 ani închisoare. ( ) Condamnă pe inculpata Maria Rusu, la 16 ani închisoare. ( ) Obligă pe inculpați în solidar la plata sumei de 200.000 lei cu titlu de daune morale către partea vătămată – parte civilă Elena Duțu Andreea, domiciliată în comuna Bujoreni, sat Bogdănești, județul Vâlcea. ( ) Obligă pe fiecare dintre inculpați la câte 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat, sume în care sunt incluse și onorariile pentru apărătorii din oficiu, ce se suportă din fondurile Ministerului Justiției” , se arată în decizia instanței de judecată. De și psihologii DGASPC au început consilierea psihologică în cazul minorei care a fost abuzată sexual, din cauza traumele care și-au pus adânc amprenta din punct de vedere psihic și fizic, fetița nu va putea fi vindecată, poate, niciodată. Mai trebuie spus că în perioada săvâr șirii abominabilelor fapte, Maria Rusu, mătușa fetiței, era însărcinată. Ca urmare a faptelor comise, femeia a fost decăzută din drepturile părintești, nou-născutul intrând, acum, în grija statului.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.