Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șoferiță de TIR din Vâlcea, arestată pentru trafic de migranți. Aceasta voia să scoată din țară 48 de transfugi

O șoferiță de TIR și trei bărbați au fost arestați pe 6 decembrie 2021 de către Tribunalul Timiș pentru trafic de migranți în formă agravantă. Poliţiştii de frontieră din Timiş au depistat în noaptea de 5 decembrie 48 de cetățeni din Pakistan, India şi Bangladesh care intenţionau să iasă ilegal din România.

În jurul orei 00.30, în apropierea unei parcări situate între localitățile timișene Giarmata și Pișchia, polițiștii au observat mai multe persoane ascunse în vegetaţie. În acelaşi timp, dintr-un autoturism înmatriculat în județul Vâlcea, care staţiona în parcare, au coborât trei bărbaţi care s-au deplasat la un automărfar aflat în aceeaşi parcare. Doi dintre ei au deschis prelata camionului, moment în care toate persoanele ascunse în vegetație s-au urcat în remorca TIR-ului, iar cel de-al treilea s-a urcat în dreapta șoferului vehiculului de mare tonaj, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Apoi, automarfarul și autoturismul s-au deplasat pe autostrada A1 în direcția Nădlac. Ambele au fost oprite la Km 513 de către echipajele poliției de frontieră şi escortate la sediu pentru control amănunțit și cercetări. În urma verificărilor, s-a constatat că în interiorul remorcii erau 48 de cetățeni din India, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste între 18 şi 34 ani. 33 dintre aceștia aveau documente temporare de identitate emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil.
Șoferița camionului, L.M.B., originală din Horezu, județul Vâlcea, a fost arestată pentru 30 de zile. La fel s-a întâmplat și cu cei trei bărbați implicați: N.V.F., B.Al.F. și M.C.O. Potrivit Poliției de Frontieră, toți au vârste cuprinse între 18 și 32 de ani.

Toți patru au cerut instanței să fie arestați la domiciliu sau să fie cercetați sub control judiciar, dar judecătorul le-a respins cererile. Toți au făcut contestație.