Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDAL PRE-ELECTORAL LA BĂLCEȘTI! Oamenii lui Curelaru au împânzit orașul cu mizerii

Redeschiderea spitalului din Bălcești a devenit o miză electorală. Atât pesediștii, cât și liberalii vor să-și atribuie meritele acestei investiții. Despre închiderea, apoi redeschiderea acestei unități spitalicești, atât de necesară pentru oamenii din sudul județului au curs râuri de cerneală. Cert și adevărat este faptul că în mandatul primarului Aleca, spitalul se va redeschide. Restul sunt povești… Ar mai trebui totuși amintit că spitalul s-a închis chiar atunci când la conducerea primăriei se afla pesedistul Ion Curelaru. 

”Stimați locuitori ai Orașului Bălcești, vă aduc la cunoștință că vineri 08.02.2020 domnul Curelaru Ion președintele PSD Bălcești alături de grupul său de interese,au distribuit în aproape toată localitatea pliante cu redeschiderea Spitalului Orășenesc Bălcești ,numind o persoană care se ocupă de acest proiect ,careia niciodată nu i-a aparținut în mod real.
Țineți minte ce doreau acești domni să facă in urma cu 2-3 ani în loc să se ocupe de redeschiderea spitalului? (să predăm clădirile fostului spital către CJ , pt. ce servicii? Cu totul altele decât spital pentru toți locuitorii din Bălcești,dar și din localitățile arondate fostului spital).
Au plecat la cerșit de voturi fără nerușinare prin sate pe munca altora (Primăria și Consiliul local Bălcești),pentru acest proiect așteptat de cetățenii din sudul jud.Vălcea. Acei bani de care se laudă că sunt temelia spitalului îi aveam și noi pentru așa ceva și nu ne-am putut lăuda niciodată.
Îmi cer scuze că sunt obligat să spun aceste lucruri,pentru că nu mai suport minciunile cu laudele nerușinate ale PSD Bălcești. Noi, conducerea UATO, Bălcești ,prin perseverența de care dăm dovadă ,vom duce la bun sfârșit proiectul început de noi pt.redeschiderea Spitalului Orășenesc Bălcești.
Mulțumim celor care doresc sa întindă o mână de ajutor pentru realizarea acestui obiectiv, fără a se lăuda că ei sunt autorii proiectului. Dacă doriți vă voi arăta cine a formulat proiectul de hotărâre cu privire la închiderea spitalului din Bălcești în 2011”.

Amintim că proiectul de realibilitare, modernizare, exrindere, dotare a Spitalului Orășenesc Bălcești, a cărui valoare se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza prin Compania Națională de Investiții, iar lucrările vor începe chiar în primăvara acestui an.

Realizarea investiției este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul județului, având în vedere că singura unitate sanitară din zonă a fost închisă în 2011. Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului Vâlcea.

Referitor la redeschiderea Spitalului Orășenesc Bălcești, primarul Constantin Aleca a făcur următoarele precizări:
”Ne aflăm în faza de strângere „Documentație Avizare Lucrări de Intervenție (#DALI)”. Avem toate studiile-geologic, topografic, expertiză tehnică, audit energetic și aproape toate avizele: gaze, apă și canalizare, CEZ, mediu, cultură și ne mai trebuie avizul de la DSP. După ce luăm și acest aviz urmează depunerea întregii documentații la CNI pentru proiectare/execuție și predarea patrimoniului către aceștia pentru începerea lucrărilor de „Reabilitare, modernizare, extindere, dotare Spital Orășenesc Bălcești”, care va fi în subordinea Consiliului Local Bălcești.
Nu am stat nici o secundă degeaba, fără să nu lucrăm la acest dorit proiect de toată lumea. Se poate ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an 2020”, arată primarul liberal Constantin Aleca.