Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RECHIZITORIU DNA: Judecătorul Mustaţă pregătea o soluţie favorabilă pentru „Felix”

Procurorii DNA susţin că judecătorul Stan Mustaţă, care este reţinut pentru fapte de corupţie, avea pregătită o soluţie favorabilă pentru Dan Voiculescu in dosarul ICA, pe care l-ar fi scăpat definitiv de acest dosar. In apar mai multe interceptari in care este mentionat si Dan Voiculescu. Ion Boraciu, unul dintre cei care intermediau mita primita de judecator de la clientii sai, il intreba pe Stan Mustata despre dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare.

Din interceptari reiese ca judecatorul a fost de acord sa dea o solutie favorabila fondatorului PC.

Pe de alta parte, din cauza atentiei acordata de presa acestui caz, Stan Mustata ar fi preferat sa scape de dosar, motiv pentru care a facut la un moment dat cerere de abtinere, dar ea a fost respinsa.

Procurorii spun ca membrii gruparii infractionale conduse de Stan Mustata erau impacientati ca intra in atentia DNA prin acest dosar mediatizat.

Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instata la 5 ani de inchisoare intr-un dosar in care este acuzat de fraudarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) prin achizitionarea unui teren la un pret subevaluat, de 75 de ori mai mic decat cel real.

Judecatorul Stan Mustata facea parte din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care urma sa dea sentinta definitiva in acest dosar. Urmatorul termen in proces este in luna iunie, dupa care magistratii intra in vacanta. Surse judiciare au declarat ca, potrivit noilor coduri penale, la sfarsitul acestui an cazul s-ar putea prescrie.