Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII şi REŢINERI la firma URBAN SA din Râmnicu Vâlcea

Firma de salubritate URBAN SA din Râmni cu Vâlcea face obiectul unui dosar penal de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 23 milioane de euro. Marţi, 7 iulie a.c. au avut loc 20 de percheziţii domiciliare în 4 județe: București, Ilfov, Vâlcea și Suceava.

Cu această ocazie, au fost percheziţionate 20 de societăţi comerciale, fiind conduse la audieri 32 de persoane.

Doru Florescu, reţinut pentru 24 de ore

Teodor Florescu şi alte două persoane, soţ şi soţie, au fost reţinuţi miercuri, 8 iulie a.c., aceştia fiind acuzaţi de evaziune fiscală. Conform surselor judiciare citate de Mediafax, alte patru persoane, între care Ion Bălăceanu, sunt cercetate sub control judiciar. Cei trei reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti pentru mandate de arestare preventivă.

Nu mai departe de acum câteva zile conducerea Urban a organizat o conferință de presă, fiind nemulțumită de modul cum s-a desfășurat licitația pentru salubrizare orașului Râmnicu Vâlcea.

Mai mult, reprezentanții Urban sunt deciși să le facă plâgere penală angajaţilor din Primăriei Râmnicu Vâlcea, celor care au făcut parte din comisia de licitaţie pentru atribuirea contractului de salubrizare.

Motivul este că firma a fost „descalificată pe criterii nelegale”, fiind favorizată firma Romprest, deţinută de omul de afaceri Florian Walter, dat în urmărire internaţională de Poliţia Română pentru un mandat de arestare preventivă sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Prejudiciu de 23 milioane euro

Anchetatorii suspectează că firma Urban s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale din România.

„În acest mod, în perioada 2008-2012, societatea comercială ar fi desfășurat activități comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro.

La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti participă luptători S.I.A.S. şi specialişti criminalişti.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. și al D.I.P.I.”, se arată într-un comunicat al IGPR.

SC URBAN SA a intrat în insolvenţă în anul 2012. Cu activităţi extinse în mai multe judeţe din ţară precum Bucureşti, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Călăraşi şi Otopeni. În ultimii ani, societatea a acumulat numeroase datorii la stat şi furnizori, iar aceasta a fost singura soluţie să se protejeze. Potrivit portalului instanţelor din România, primul termen în dosarul de insolvenţă al SC Urban SA este pe 7 noiembrie, la Tribunalul Vâlcea.