Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII în Vâlcea. Polițiștii au venit pentru un dosar de camătă și șantaj și au găsit droguri

Camătă și șantaj sunt acuzațiile pentru care 11 indivizi au fost reținuți joi, 17 martie, în urma unor percheziții simultane la Brașov și Vâlcea, polițiștii fiind secundați de luptători de la Acțiuni speciale aduși de la Argeș și Sibiu.

Dosarul e instrumentat de Serviciul de Investigații Criminale, iar din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că, „începând din anul 2021, o persoană, în vârstă de 63 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul unui intermediar, în vârstă de de 32 de ani, din Brașov, ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, sume de bani mai multor persoane, iar pentru acestea ar fi perceput, lunar, o dobândă de aproximativ de 10% din suma împrumutată”, ne-a precizat comisar de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Joi s-au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Vâlcea, „în urma cărora au fost depistate persoanele bănuite de săvârșirea faptelor, au fost descoperite înscrisuri și echipamente informatice, precum și mai multe mijloace materiale de probă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor”, potrivit sursei citate.

De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost descoperite culturi indoor și substanțe psihoactive susceptibile a fi interzise la deținere, în cauză urmând a se efectua cercetări pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Au fost conduse la audieri 11 persoane, 9 dintre acestea fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și 2 la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Dosarul rămâne în cercetare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.