Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII: Grupare de escroci bucureşteni, prinsă la Râmnicu Vâlcea

Timp de mai bine de două luni de zile, trei fraţi din Bucureşti au înşelat cinci persoane din Râmnicu Vâlcea, folosind „Metoda accidentul”. Prima lor faptă a avut loc în luna noiembrie a anului 2014, iar apoi au mai urmat încă patru, fiind descoperiţi de poliţiştii vâlceni abia în luna ianuarie 2015.
Escrocii sunt Simona Iordan – 30 de ani, Marian Iordan – 26 de ani, şi Cătălin Iordan – 28 de ani, ei cauzându-le vâlcenilor un prejudiciu de 5.500 de euro şi 1.400 de lei.

Descinderi la Bucureşti

După ce au reuşit să-i identifice pe infractori, poliţiştii vâlceni au descins la locuinţele lor din Bucureşti. La percheziţii au participat 10 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul Investigaţii Criminale, Serviciul Acţiuni Speciale, dar şi poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Bucureşti şi un specialist criminalist. „În urma acestei activităţi, au fost identificate mai multe telefoane mobile, documente de depunere şi primire de sume de bani prin societăţile de transfer rapid de bani, liste cu numere de telefon” – susţin poliţiştii vâlceni.
Cele trei persoane bănuite de comiterea înşelăciunilor au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, iar în urma probatorului administrat în dosarul penal, s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 ore a acestora.

Arestaţi pentru 30 de zile

Vineri, 9 ianuarie a.c., fraţii Iordan, din Bucureşti, au fost duşi în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, tentativă de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Magistraţii vâlceni au admis propunerea, trimiţându-i pe cei trei infractori după gratii. „Dosar nr.167/288/2015: În baza art.226 Cod procedură penală, art.202 Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală; Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, de la 9 ianuarie 2015, până la 7 februarie 2015, inclusiv, a inculpaţilor: Iordan Simona, cercetată pentru două infracţiuni de complicitate la înşelăciune prevăzute de art. 48 alin. 1 Cod Penal rap la art. 244 alin. 1 si 2 Cod Penal şi complicitate la o tentativă de înşelăciune prev.de art.48 alin.1 rap.la art.32 alin.1 rap.la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal; Iordan Marian, cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune prevăzute de art. 48 alin. 1 Cod Penal rap la art. 244 alin. 1 si 2 Cod Penal; Iordan Cătălin, cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune prevăzute de art. 48 alin. 1 Cod Penal rap la art. 244 alin. 1 si 2 Cod Penal. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare” – se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Vâlcea.