Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII! Evaziune fiscală de peste 6 milioane lei!

Poliţiştii au început săptămâna în forţă, ei descinzând la sediul a două societăţi comerciale ai cărora administratori sunt bănuiţi că au prejudiciat statul cu aproape 6.000.000 lei.

Oamenii legii din Timiş, pentru că despre ei este vorba, au făcut patru percheziţii la sediul și punctele de lucru a celor două societăți comerciale în cauză, dar și la domiciliul unuia dintre administratori. Suspecţii sunt acuzaţi că au înşelat statul, prin evaziune fiscală, reducând din impozitul pe care-l datorau Fiscului, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii fictive.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2014, bănuitul, în calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate fabricarea materialului rulant, ar fi înregistrat în evidența contabilă și ar fi declarat organului fiscal achiziții fictive de mărfuri (piese vagoane, locomotive), în scopul reducerii impozitului pe profit și taxei pe valoare adăugată.

Prin aceste operațiuni ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 6.000.000 de lei.

Polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea documentelor contabile (facturile de achiziție bunuri și servicii, avize de însoțire a mărfii pentru bunurile achiziționate, notele de recepție pentru intrările de bunuri, contracte încheiate cu furnizorii, etc.) în scopul probării activității infracționale.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală” – se arată în comunicatul de presă al IGPR.