Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII de amploare la TRANSPORTATORII de MARFĂ

La primele ore ale dimineţii de luni, 11 ianuarie 2016, poliţiştii şi procurorii din judeţele Argeş şi Dolj au descins la 20 de locuinţe şi sedii ale unor societăţi comerciale ce aparţin mai multor persoane suspecte într-un dosar de înşelăciuni.

Percheziţiile au avut loc în Argeş, Dolj, dar şi în municipiul Bucureşti, oamenii legii având bănuieli că persoanele suspecte în acest dosar au constituit un grup infracţional organizat specializat în înşelăciuni.

În fapt, persoanele în cauză sunt acuzate că au utilizat datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă şi nu le-ar fi onorat.

„După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau redirecţionate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La activitate participă luptători ai serviciilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Dolj şi Dâmboviţa” – se arată în comunicatul IGPR.