Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

MIRCIA GUTĂU: ROMPREST nu este în stare să ridice gunoiul în Râmnicu Vâlcea!

Foto: arhiva Vocea ValciiSituaţia salubrizării din municipiul Râmnicu Vâlcea l-a revoltat şi pe candidatul PER la Primărie, Mircia Gutău, care consideră că starea actuală se datorează şi unei lipse de autoritate la nivelul conducerii Primăriei Râmnicu Vâlcea. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută când râmnicenilor nu li s-a ridicat gunoiul din locurile special amenajate timp de mai multe zile este de neacceptat, în opinia fostului primar Mircia Gutău. Acesta a mai spus că este inadmisibil să duci gunoiul din municipiu lângă un restaurant şi o fabrică de produse din peşte, făcând referire la faptul că Romprest ducea gunoiul la staţia de sortare de la Râureni.

„Necazul cel mai mare este firma de salubrizare. La orice pas pe care îl fac în Râmnic, nu există om care să nu ridice această problemă. Ştiu că firma de salubrizare nu are staţie de sortare, iar asta va fi o prioritate pentru mine. Nu ar fi trebuit să i se permită câştigarea licitaţiei unei firme care nu are staţie de sortare. Dacă s-a acceptat acest lucru, trebuia să li se dea un termen foarte scurt pentru a se pune la punct.

Dacă nu se întâmpla aşa ceva, firma trebuia acţionată în instanţă. Nu e normal să duci gunoaiele lângă un restaurant şi o fabrică de produse din peşte. Nu este normal să ridici gunoiul ziua, ci noaptea. Avem de-a face cu lipsă de autoritate în municipiu. Din păcate, s-a ajuns aici din cauza provizoratului la primărie. Au ajuns acolo oameni care nu sunt gospodari, cărora nu le pasă”, a acuzat Gutău.

Avem groapă ecologică, dar aruncăm gunoiul în fundul curţii

Mircia Gutău, candidatul PER pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, consideră că este de râsul lumii să fim unul dintre puţinele municipii din ţară, ce are un depozit ecologic de deşeuri şi cu toate acestea, gunoaiele să ne sufoce în oraş.

„Suntem printre puţinele municipii din ţară care au realizat depozite ecologice cu fonduri de la Uniunea Europeană. Groapa Ecologică de Gunoi de la Feţeni am realizat-o în anul 2006, în termenul impus de U.E., fără a plăti un leu penalităţi. După ce am realizat acest proiect, care a costat 12 milioane de euro am închis groapa de gunoi de la Râureni, care devenise un focar de infecţie pentru oraş. Peste gunoiul existent la acea dată s-a adus pământ în strat de peste un metru şi jumătate înălţime şi a fost însămânţată iarbă. Din păcate, cu groapă de gunoi ecologică, oraşul suferă la capitolul curăţenie pe străzi şi la locurile de colectare a deşeurilor menajere!”, a precizat Mircia Gutău.