Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCREDIBIL! ZECE bănci din Râmnicu Vâlcea, ţepuite de un FALS PENSIONAR

Timp de doi ani, un bărbat din Râmnicu Vâlcea s-a dat drept pensionar, el contractând mai multe credite la 10 bănci din municipiu, pe care ulterior a „uitat” să le mai plătească. Conform poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Benoni Răduţă şi-a început activitatea infracţională în anul 2005, iar până în anul 2007 s-a folosit de mai multe documente false care atestau că este pensionar şi a luat credite de la băncile din Râmnicu Vâlcea, înşelând unităţile bancare cu sume imense. Omul a fost descoperit de poliţişti abia în anul 2014, atunci când au început cercetările şi s-a constatat că prejudiciul cauzat de acesta se ridică la suma de peste 100.000 de lei (peste 1 miliard lei vechi).

După ancheta poliţiştilor şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Benoni Răduţă a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea a 10 infracţiuni de înşelăciune. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei în data de 11 noiembrie 2014, iar în data de 28 ianuarie 2015, magistraţii au decis că sesizarea instanţei s-a făcut legal şi au decis să înceapă judecarea cauzei. „În baza art. 345 şi urm. Cod procedură penală; Respinge cererile/excepţiile formulate de inculpatul RĂDUŢĂ BENONI, prin avocat. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6146/P/2009 din 05.11.2014 întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea privind pe inculpatul RĂDUŢĂ BENONI, trimis în judecată pentru săvârşirea infr. prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal şi de art. 322 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplic. art. 5 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul RĂDUŢĂ BENONI” – se arată în minuta instanţei.

Dacă va fi găsit vinovat, Benoni Răduţă riscă de la 1 la 5 ani de închisoare, pentru „înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni”.