Acasă Dezvăluiri INCREDIBIL! ZECE bănci din Râmnicu Vâlcea, ţepuite de un FALS PENSIONAR

INCREDIBIL! ZECE bănci din Râmnicu Vâlcea, ţepuite de un FALS PENSIONAR

Timp de doi ani, un bărbat din Râmnicu Vâlcea s-a dat drept pensionar, el contractând mai multe credite la 10 bănci din municipiu, pe care ulterior a „uitat” să le mai plătească. Conform poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Benoni Răduţă şi-a început activitatea infracţională în anul 2005, iar până în anul 2007 s-a folosit de mai multe documente false care atestau că este pensionar şi a luat credite de la băncile din Râmnicu Vâlcea, înşelând unităţile bancare cu sume imense. Omul a fost descoperit de poliţişti abia în anul 2014, atunci când au început cercetările şi s-a constatat că prejudiciul cauzat de acesta se ridică la suma de peste 100.000 de lei (peste 1 miliard lei vechi).

După ancheta poliţiştilor şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Benoni Răduţă a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea a 10 infracţiuni de înşelăciune. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei în data de 11 noiembrie 2014, iar în data de 28 ianuarie 2015, magistraţii au decis că sesizarea instanţei s-a făcut legal şi au decis să înceapă judecarea cauzei. „În baza art. 345 şi urm. Cod procedură penală; Respinge cererile/excepţiile formulate de inculpatul RĂDUŢĂ BENONI, prin avocat. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6146/P/2009 din 05.11.2014 întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea privind pe inculpatul RĂDUŢĂ BENONI, trimis în judecată pentru săvârşirea infr. prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal şi de art. 322 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplic. art. 5 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul RĂDUŢĂ BENONI” – se arată în minuta instanţei.

Dacă va fi găsit vinovat, Benoni Răduţă riscă de la 1 la 5 ani de închisoare, pentru „înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.