Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SITUAŢIE DRAMATICĂ în spitalele din VÂLCEA!

Spitalele din Vâlcea vor primi în acest an bani mult mai puţini decât anul trecut. Este vorba de un minus de 10 milioane lei, iar suma va fi distribuită către toate spitalele care deţin paturi din judeţul Vâlcea. Astfel că, din păcate, pacienţii vâlceni vor fi nevoiţi să-şi cumpere medicamentele de care au nevoie.

92 milioane de lei au primit unităţile medicale din Vâlcea din partea Casei Naţionale de Sănătate. Suma este cu 10 milioane lei mai puţin faţă de anul trecut. Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care are 1.092 de paturi, a primit suma cea mai mare, adică 57 milioane lei.

Din cauza subfinanţării, pacienţii vor continua să-şi cumpere medicamente din farmaciile de la poarta spitalului. Spitalul Judeţean primeşte cu 2 milioane de lei mai puţin faţă de 2014. Următorul pe listă este Spitalul Municipal Drăgăşani, primind cu câteva sute de mii de lei mai puţin decât în 2014. Spitalul care deserveşte pacienţii din sudul judeţului este printre puţinele care au asigurat în anii trecuţi medicamentele pacienţilor. Directorul spitalului din Drăgăşani se arată sceptic că în acest an va mai putea să le asigure pacienţilor medicamentele de care au nevoie pentru a se trata.

„Ne vom descurca foarte greu în 2015 şi probabil că vom ajunge să închidem o linie de gardă la Maternitate şi să tăiem tichetele. Anul trecut am primit cu 400 000 mai puţin decât în 2013, iar acum suntem tot pe minus, că ni s-a redus din nou bugetul. Nu pot să dau oameni afară ca să mă încadrez în buget. Eu am nevoie de medici, e singurul spital la 100 000 de locuitori. În timp ce în nord sunt cinci spitale, în sudul judeţului Vâlcea funcţionează doar spitalul din Drăgăşani. Toţi vâlcenii, de la Bălceşti până la Pesceana, vin la noi, iar câteodată avem pacienţi şi din judeţul Olt”, declară Marian Pîrva, directorul Spitalului Municipal Drăgăşani, conform Adevarul.ro.

Cenuşăreasa sistemului medical din Vâlcea va fi şi în acest an Spitalul Orăşenesc Brezoi, care primeşte doar 2,5 milioane lei.

În anul 2015, clinicile şi spitalele private din judeţul Vâlcea vor primi, în total, peste 3,5 milioane de lei. Cea mai mare sumă, 2,6 milioane lei, este alocată spitalului inaugurat anul trecut de omul Nicolae Sofianu şi clinicii de cardiologie din Călimăneşti.