Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: money.ro

INCREDIBIL! Colonel STS, consilier al Guvernului, trimis în judecată pentru luare de mită!

Foto: money.roProcurorii DNA au mai prins încă un „peşte” mare, fiind vorba de data aceasta despre un colonel din armată, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Flagrantul a avut loc pe data de 8 decembrie 2015, iar marţi, 29 decembrie 2015, procurorii anticorupţie au decis să-l şi trimită în judecată, în stare de arest preventiv.

Este vorba despre Ştefan Enache, ofițer activ cu gradul militar de colonel în cadrul U.M. 02999 – Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Conform procurorilor, colonelul a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, susţinând că are influenţă asupra acestuia pentru adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

„Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă. Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins și în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” – se arată în comunicatul DNA.