Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Guvernul Ponta şi-a bătut joc de eroii din Afganistan

Ne-am fi aşteptat ca retragerea trupelor româneşti din Afganistan să fie un adevărat eveniment. Militarii care şi-au riscat viaţa în teatrul de operaţiuni meritau un altfel de tratament la întoarcerea acasă. Numai că Victor Ponta a considerat povestea încheiată, după ce a fost acolo, şi-a făcut poze cu militarii şi a adunat capital electoral. A bifat evenimentul şi dus a fost.

Printr-o scrisoare deschisă către Realitatea TV, militarii au descris modul în care au înţeles autorităţile să le asigure drumul spre casă. În loc să fie trataţi ca nişte eroi, după încheierea misiunii din Afganistan, militarii români sunt aduşi acasă precum vitele.

„Au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi suntem înghesuiţi câte 75 într-un avion care are o capacitate mult mai mică. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână”, reclamă militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” – se arată în scrisoare.

Militarii mai spun că au fost buni atunci când politicienii trebuiau să-şi facă imagine publică. „Pentru că trebuie să ajungem acasă, cu toţii, până pe 18 iulie, şi ne-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, suntem înghesuiţi ca nişte animale. Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”, conchid Scorpionii Negri.

De curând, s-a încheiat vizita premierului Ponta şi a miniştrilor Apărării şi de Interne, care au fost în Afganistan pentru a participa la ceremonia de retragere a militarilor români de acolo. Ciclul de misiuni ale României în Afganistan se încheie prin retragerea celor 500 de Scorpioni Negri.