Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Scafandrii valceni ajuta la cautarea unei fetițe căzute în râul Cibin

În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 18:30, pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină de urgență în cazul unui copil de cca 5 ani, căzut accidental în râul Cibin, în zona străzii Orzului, în timp ce se juca cu alți copii în apropierea casei.

În cel mai scurt timp la fața locului s-au mobilizat două autospeciale de stingere, barca de salvare pneumatică și un echipaj SMURD precum și peste 20 de pompieri militari.

Forțele #ISUSibiu au desfășurat acțiunea de căutare mai bine de trei ore până la lăsarea serii, când acestea s-au retras din cauza condițiilor de vizibilitate redusă.

Căutările au fost reluate în această dimineață începând cu ora 6:00 cu două bărci pneumatice și continuă până în momentul de față.

Având în vedere faptul că, în ultima perioadă s-a acumulat o cantitate mare de precipitații care a condus la creșterea consistentă a debitelor râurilor de pe raza județului Sibiu, recomandăm cetățenilor adoptarea un comportament prudent în apropierea râurilor și afluenților acestora.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri:

❗Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
❗Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
❗ În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare;
❗Acordați o atenție deosebită supravegherii copiilor dacă locuiți în zonele apropiate râurilor și adoptați un comportament preventiv.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul unei inundații accesați portalul https://fiipregatit.ro/ghid/inundatie/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.