Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Percheziții în Râmnicu Vâlcea, București și Bistrița, la grupare specializată în trafic de minori și de persoane

La data de 25.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. București și S.C.C.O. Vâlcea au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Râmnicu Vâlcea și Bistrița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, 3 inculpați au recrutat în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției (prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate. Inculpații au folosit metoda sex-touring, transportând persoanele vătămate în municipiile Bistrița, Oradea, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Pitești, dar și în afara țării, respectiv în Olanda, Belgia și Germania, unde au fost obligate sa practice prostituția.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 5 cartele SIM, mai multe înscrisuri și documente de identitate care interesează cauza, suma de 2000 lei, 2 plicuri cu zip-lock care conțin o substanță cristalina alb-gălbui și o bancnota rulată care conține urme de substanță pulverulentă de culoare alb gălbui.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus măsura reținerii cu privire la cei 3 inculpați cercetați în prezenta cauză, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
La percheziții, au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Constanța și Sibiu.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.
Activitățile au fost efectuate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița Năsăud.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.