Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Persu (PSD): Ce vreţi, să vă rugăm în genunchi să alegeţi preşedintele interimar?

Activitatea Consiliului Judeţean Vâlcea şi a întregului judeţ este în acest moment blocată. Vinovaţi se fac liberalii, dar şi vechii pedelişti, care refuză constant să voteze un preşedinte interimar al Consiliului, doar pentru că interesele lor de grup şi de partid nu coincid.
În fapt, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, face tot posibilul să blocheze accederea lui Bogdan Pistol la funcţia rămasă vacantă după moartea lui Ion Cîlea. În acelaşi timp, Pistol refuză să se dea la o parte, iar războiul dintre cele două grupări liberale se dă pe viaţă şi pe moarte, cunoscându-se faptul că peneliştii au majoritate în CJ.
În aceste condiţii, la şedinţa extraordinară convocată luni, 15 decembrie 2014, la ora 10.00, vicepreşedintele Dumitru Persu a tras, din nou, un semnal de alarmă şi i-a rugat pe liberali să-şi reconsidere atitudinea şi să deblocheze activitatea CJ Vâlcea. Nu de puţine ori, în sala de şedinţe a fost auzit Persu când le zicea liberalilor: „Ce vreţi, să vă rugăm în genunchi să alegeţi preşedintele interimar? Haideţi să deblocăm situaţia că altfel pierdem fondurile europene… Noi, arcul PSD, suntem dispuşi să vă votăm!”.
Din păcate, şedinţa extraordinară a fost amânată încă o dată, liberalii şi pedeliştii refuzând să voteze ordinea de zi. Interesant este faptul că cei trei independenţi s-au alăturat grupului de consilieri PSD şi au votat pentru desfăşurarea şedinţei. Numai că, a fost paritate la voturi, fiind 16 voturi pro şi 16 voturi contra.
„Rugămintea mea este să alegem odată un preşedinte interimar la CJ Vâlcea. Cu atât mai mult cu cât dvs. aveţi posibilitatea să alegeţi şi să desemnaţi pe cine doriţi. Nu cred că poate fi învinovăţit arcul PSD de tergiversarea, de amânarea a acestei acţiuni pe care trebuie să o întreprindem. Pentru că noi suntem de acord, nu avem nici alte posibilităţi, ca dvs. să vă desemnaţi preşedintele interimar al CJ. Vă rog să luaţi act de materialul pe care vi-l prezentăm, să vedeţi care sunt consecinţele acestei amânări a desemnării preşedintelui interimar. În condiţiile în care nu vreţi să faceţi acest lucru în şedinţa de azi este în pericol şi şedinţa ordinară a CJ, care trebuie convocată de un preşedinte interimar. Şi dacă doriţi cu tot dinadinsul să nu mai ţinem nicio şedinţă şi să amânaţi în continuare şi în luna ianuarie derularea corectă a activităţii noastre în CJ, noi nu avem nimic împotrivă să se procedeze la dizolvarea Consiliului şi alegeri anticipate. Dar, gândiţi-vă la consecinţele extrem de grave, şi nu exagerez, asupra activităţii întregului judeţ, pentru o ambiţie de 2-3 luni de zile. La urma urmei, v-o spun direct, nu ne interesează problemele dvs. interne, ci să facem ceva pentru judeţul acesta. Eu v-aş ruga să mai meditaţi, să discutaţi între dvs. şi suntem dispuşi să aşteptăm şi să informaţi opinia publică că nu doriţi alegerea unui preşedinte” – a spus vicepreşedintele Dumitru Persu.
Din tabăra consilierilor PNL (incluzându-i aici şi pe cei PDL), cel care a avut curajul să ia cuvântul şi să-şi ceară scuze a fost Romulus Bulacu, care a promis că la următoarea şedinţă extraordinară, cea din data de 17 decembrie a.c., se va debloca situaţia şi va fi ales un preşedinte interimar.
Vom vedea!