Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum i-a descoperit ANAF pe milionarii suspecți că fură statul

Persoanele fizice cu avere afișată semnificativă – case, mașini de lux, alte bunuri de mare valoare, credite acordate unor firme sau persoanelor fizice, conturi bancare „grase” din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate – sunt vizate de inspectorii Antifraudă deoarece opulenţa afişată nu corespunde cu veniturile declarate la Fisc.

Iniţial, inspectorii au verificat veniturile declarate, achizitiile de locuinte, terenuri, masini, ambarcatiuni si aeronave, depozitele in banci, imprumuturile catre firme, constatând că 295.000 de persoane fizice din România se încadrează într-o zonă de risc.

Mai apoi, analizând cu atenţie documentele, ANAF a stabilit că 132.246 de persoane fizice au o diferenţă de peste 10% între veniturile estimate și veniturile declarate

O nouă filtrare a mai scos la iveală şi alte amănunte, determinând astfel cazurile semnificative care nu şi-au declarat veniturile mai mari de 1 milion de lei, au achiziţionat proprietati imobiliare de minimum 700.000 de lei, autoturisme in valoare insumata de minimum 350.000 lei.

După toate aceste analize, rezultatul final arată că 7.879 de cetateni au fost propusi pentru verificare amanunţită de către ANAF. S-au identificat 4 zone de risc: patron bogat de firma saraca, persoane cu patrimoniu semnificativ, dar fara activitati economice cunoscute, persoane cu venituri volatile, persoane care nu intra in cele trei profiluri, dar prezinta riscuri semnificative.