Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Consiliul Local Voineasa a dejucat planurile primarului Dobrin

INTERESE. Bătălia din Consiliul Local Voineasa pentru administrarea pârtiei de schi a luat sfârșit. Putem spune, fără teama de a gre și, că bunul simț și rațiunea au învins, pentru că 6 consilieri locali au reu șit să blocheze propunerea primarului Dobrin de a da în administrare privată o parte a pârtiei de schi. După cum se șitie, întreg proiectul care se ridică la peste 140 de milioane lei noi va fi administrat de primăria din Voineasa. La Obâr șia Lotrului vor fi amenajate patru pârtii de schi, care vor avea o lungime totală de 5 kilometri, o telegondolă mixtă cu cabină, un telescaun, o parcare cu o capacitate de 400 de locuri, instalații de iluminat, tunuri de zăpadă. Aceasta este investiția pe care cei 11 consilieri locali de la Voineasa, împreună cu primarul trebuie să o gestioneze abia după ce recepția finală va fi gata. Subliniem această idee pentru că poate va înțelege și primarul Dobrin și acoliții dumnealui că nu poți înstrăina sau încredința un bun atât timp cât încă nu este al tău. Ori fără recepția finală, nu se poate vorbi de așa ceva.

Vă informam în numărul trecut al publicației noastre că pretextând că, vezi Doamne, primăria Voineasa nu este în stare să gestioneze ditamai investiția, primarul Dobrin a înaintat Consiliului Local din Voineasa, în data de 22 martie a.c., o propunere care i-a lăsat muți de uimire pe ceilalți consilieri locali. Practic, primarul vrea să-i dea cadou firmei care a construit pârtia de schi administrarea bazei în perioada 31 martie „15 mai. Totul s-a petrecut la marginea legii, pentru că primarul Dobrin a introdus această propunere pe ultima sută de metri și a cerut comisiei juridice avizul cu o jumătate de oră înainte de începerea șiedinței. Cu toată opoziția unor consilieri, punctul a rămas pe ordinea de zi, însă a fost amânat pentru șiedința extraordinară de luni, 26 martie a.c., pentru că Dobrin a realizat că nu are nicio șiansă să-i treacă propunerea.

Consilierii locali au respins propunerea

Dovedind că au coloană vertebrală, dar mai ales că se gândesc la binele și la banul public, 6 dintre cei 11 consilieri locali au votat împotrivă. Adică nu au fost de acord ca o firmă privată să administreze în mod gratuit baza în perioada 31 martie „15 mai. Așadar, șiedința extraordinară a avut loc în data de 26 martie a.c. în prezența primarului Gheorghe Dobrin, a celor 10 consilieri locali și a unor reprezentanți de la Consiliu Județean și de la Prefectură. Opoziția din Consiliu Local Voineasa s-a mobilizat, astfel că 6 consilieri (2 de la PDL, 2 de la PNL, 1 de la Partidul Verde și 1 de la PC) au votat împotriva propunerii primarului. Viceprimarul penelist și un consilier PSD s-au abținut, iar 2 au votat pentru. Președintele PDL Voineasa, Alexandru Buduleci, este unul dintre cei mai mari contestatari ai înstrăinării administrării pârtiei de schi. ” Nu înțeleg cum vor ei să dea în folosință pârtia de schi atâta timp cât ea nu este finalizată complet. Vorbim totu și de un bun al statului de milioane de lei, nu de o jucărie oarecare. Ordonatorul de credite este totu și primăria Voineasa, iar Consiliul Local are o mare responsabilitate. Mai apoi, trebuie să ne gândim și din punct de vedere social. Personalul care trebuie să se ocupe de administrarea pârtie de schi trebuie să fie din Voineasa, nu din Petroșani sau Cluj. Avem și noi forță de muncă și mi se pare aberant că au fost trimi și la specializare la Sinaia trei oameni din Voineasa și 10 din Petroșani” – susține Alexandru Buduleci.

Președintele PNL Voineasa și candidat la primăria Voineasa, Gheorghe Stanciu, este de părere că pentru administrarea privată a pârtiei nu există temei legal. ” Domnul primar Dobrin a venit în Consiliul Local cu lecția neînvățată și a dovedit că nu cunoaște legea 215, a administrației publice locale. Nu poate exista un contract de dare în folosință parțială. Cum adică să dai cadou, pur si simplu, administrarea pârtiei? Trebuia făcută o licitație. Nu putem aduce un prejudiciu banului public pentru aprobarea acestei enormități. Primarul Dobrin nu a venit cu argumente solide. Cred că e doar o chestie de campanie electorală. Vor să se laude cu orice preț și să taie panglica la nici jumătate din investiție finalizată” „a precizat Gheorghe Stanciu.

MAGDA POPESCU