Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Condamnat pentru fraudă informatică, un vâlcean îşi contestă pedeapsa

DECIZIE. Alberto Costinel Vlăducu şi alţi „colegi” de-ai săi infractori, ce făceau parte dintr-un grup infracţional, îşi aveau centrul operaţional la Drăgăşani înainte de a fi prinşi de oamenii legii. Acum, trei dintre hackeri, printre care şi vâlceanul, au fost condamnaţi la 2 ani de închisoare cu executare. Numai că, Alberto Costinel Vlăducu nu-şi acceptă pedeapsa, el formulând o contestaţie în anulare la Tribunalul Vâlcea.

În anul 2009, o grupare de infractori informatici din Vâlcea, Sibiu şi Olt a „picat” în plasa poliţiştilor şi a procurorilor, şase dintre membrii ei fiind arestaţi, iar alţi doi primind mandate în lipsă. Iniţial, hackerii şi-au început activitatea infracţională în anul 2006 în judeţul Alba, însă apoi ei şi-au mutat centrul de operaţiuni în municipiul Drăgăşani. Ei bine, la începutul acestui an, trei dintre aceşti infractori informatici au fost condamnaţi de Tribunalul Alba, unul dintre ei fiind şi Alberto Costinel Vlăducu, care a primit doi ani de închisoare cu executare, iar acum a contestat decizia la Tribunalul Vâlcea.

Conform oamenilor legii, învinuiţii „obţineau venituri ilicite din inducerea în eroare a unor persoane din străinătate, cu privire la achiziţionarea a diverse bunuri, ce erau postate pe site-uri de vânzări on-line din Marea Britanie, Olanda, Germania, Suedia, Grecia, Slovacia, Belgia, Italia”. În momentul în care infractorii au fost ridicaţi, poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora 17 persoane au fost aduse pentru audieri la Alba Iulia. Ceea ce este demn de remarcat este faptul că în una din locuinţe, aşa-zişii hackeri au fost prinşi în flagrant în timp ce ofereau spre vânzare telefoane mobile, pentru care cereau suma de 350 de euro bucata. Procurorii au mărturisit că nu mai puţin de 100 de persoane din străinătate au fost înşelate, iar prejudiciul se ridică la 83.000 de euro.

Primul termen de judecată în cazul condamnatului Alberto Costinel Vlăducu, cel care încearcă să scape de închisoare printr-o contestaţie în anulare depusă la Tribunalul Vâlcea, a fost stabilită pentru data de 17 septembrie a.c., până atunci acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.