Acasă Dezvăluiri Cazul ” Vlădan” se reeditează la Vâlcea

Cazul ” Vlădan” se reeditează la Vâlcea

CRIMĂ. La începutul acestei săptămâni, o crimă oribilă a zguduit Rm. Vâlcea. O femeie de 64 de ani a fost ucisă cu sânge rece în propria-i casă de fostul soț, care de câteva luni de zile o amenința și o agresa fizic și verbal. Înspăimântată, Veronica Stoica a depus nenumărate plângeri la Poliția Municipală, ultima fiind chiar cu câteva zile înainte de a fi omorâtă. Din păcate, nepăsarea oamenilor legii a costat-o viața pe femeie, iar agentul de poliție Bogdan Sucă, cel ce trebuia să se ocupe de caz, este acuzat de rude că a asistat cu indiferență la drama unei familii.

Crima care a înspăimântat municipiul Rm. Vâlcea a avut loc luni, 19 martie a.c., pe Strada Lespezi. Veronica Stoica, de 64 de ani, a fost ucisă în propria-i casă de cel care i-a fost soț timp de 6 ani de zile. Anul trecut, femeia a decis să divorțeze de Petre Tudorache, după ce a fost bătută și amenințată în nenumărate rânduri. Divorțul dintre cei doi s-a pronunțat în luna octombrie a anului 2011, iar în luna noiembrie bărbatului i s-a pus interdicția de a se mai apropia de fosta sa soție. Petre Tudorache nu s-a potolit însă, el continuând să o agreseze fizic și verbal, amenințând-o în nenumărate rânduri că o va omorî. De și pe numele său au fost făcute zeci de plângeri la Poliția Municipală Rm. Vâlcea, Petre Tudorache și-a văzut în continuare de treabă nestingherit, el ajungând până la a o ucide pe femeie cu sânge rece.

Omor cu martori

Totul s-a întâmplat în zorii zilei de luni, când Petre Tudorache a stat la pândă până când fosta sa soție a rămas singură în casă. Trebuie menționat că Veronica Stoica locuia în prezent cu primul soț, tatăl copiilor săi, Gheorghe Vlăduț, cu care se împăcase între timp. Când, în jurul orei 07.00, acesta a ie șit din casă pentru a merge la toaletă, Petre Tudorache a intrat mișelește în locuința femeii, a încuiat ușa și a înjunghiat-o de mai multe ori în gât. Veronica Stoica a murit pe loc, iar Gheorghe Vlăduț a asistat neputincios la momentul crimei. El a încercat să spargă ușa, a strigat după ajutor, dar totul a fost în zadar. ” Mătușa locuia cu primul soț, cel cu care are și copii, chemându-l să stea cu ea de frica criminalului. Când acesta a ie șit afară să se ducă la toaletă, Petre Tudorache, care supraveghea casa, a intrat în locuință, a încuiat ușa și s-a dus direct la mătușa și a omorât-o. Primul ei soț a văzut absolut tot ce s-a întâmplat de afară, a urlat și a bătut în ușă degeaba pentru că era prea târziu. A fugit repede la fratele Verei, care stă în apropiere, și au sunat la poliție, dar criminalul o omorâse deja. Petre a reu șit să fugă, sărind pe geam” „ne-a povestit nepotul femeii ucise, Ion Radu.

În timpul căsătoriei, a mai tăiat-o o dată la mână

Așa cum spunea, de-a lungul timpului, Petre Tudorache a agresat-o de nenumărate ori pe Veronica Stoica, amenințând-o că o omoară. El a bătut-o cu grătarul de la aragaz până când femeia nu s-a mai putut ridica, iar cu altă ocazie a tăiat-o la mână cu un cuțit, aceasta scoțându- și un certificat medico-legal pentru 12 zile de îngrijiri medicale. Scandalurile repetate și agresiunile fizice la care era supusă au determinat-o pe Veronica Stoica să bage actele de divorț și să depună plângeri la poliție. Până să se pronunțe divorțul însă, ori de câte ori venea câte o citație de la Judecătorie sau o înștiințare de la Poliția Municipală, Veronica era bătută crunt, obligând-o să retragă plângerile împotriva lui. De frică, femeia și-a retras plângerea și a plecat în Spania la fiica ei, unde a stat câteva luni de zile. În România însă, divorțul a continuat, iar în noiembrie 2011 el a fost evacuat din casă. De șase luni, de când s-a pronunțat divorțul, Petre Tudorache i-a spart casa femeii, a amenințat-o de nenumărate ori cu moartea, i-a distrus casa, iar în urmă cu trei luni  a încercat să-i pună foc. ” El este un om foarte agresiv, dar parcă a înnebunit de când mătușa a divorțat de el. O amenința și pe ea și ne amenința și pe noi, rudele ei. A venit inclusiv să-i dea foc, am chemat Poliția, dar abia s-au implicat. Agenții ăia stăteau și se uitau, când el a început să fugă. L-a prins unchiul și a găsit asupra lui un cuțit mare. Și-a recunoscut fapta, dar Poliția n-a făcut nimic” „ne-a mai spus nepotul victimei.

A dat foc casei nepotului Veronicăi Stoica

Nepotul Veronicăi Stoica, Ion Radu, a fost unul dintre cei care au suportat consecințele faptului că femeia a divorțat de Petre Tudorache. Dorind să se răzbune pe ea și pe toate rudele ei, criminalul i-a înjurat și i-a amenințat pe toți. Acum câteva luni de zile însă, el a dat foc casei nepotului Veronicăi, atunci când el și prietena lui erau plecați. Din fericire, vecinii au chemat imediat pompierii, iar pagubele au fost minore. ” A fost prins în fapt, având asupra lui un bidon plin cu benzină, iar el a recunoscut că a pus foc. Cu toate acestea pentru Poliție n-a fost suficient, de și era la a doua incendiere. Polițiștii ne-au spus că l-au lăsat liber pentru că n-au existat pagube. Trebuia să las să ardă tot, să nu chem pompierii, ca să existe prejudiciu pentru ca ei să ia măsuri. Așa ceva nu se poate, este strigător la cer!” „ne-a mai spus Radu Ion, nepotul.

Audiat cu două zile înainte de crimă

Ultima plângere depusă de Veronica Stoica împotriva fostului său soț a fost chiar marți, 13 martie a.c., când aceasta le-a spus polițiștilor că este urmărită și amenințată tot timpul de Petre Tudorache. Vineri, 16 martie a.c., bărbatul a fost chemat la audieri la Poliția Municipală Rm. Vâlcea, unde polițiștii au stat de vorbă cu el mai bine de două ore. ” A promis că nu se va mai apropia de ea și că se va potoli cu amenințările. Nu îl puteam reține pentru că nu aveam temei legal” „ne-a declarat șieful Poliției Municipale, Eugen Neață.

Criminalul avea pe numele său două dosare penale în lucru, care nu au fost rezolvate nici până acum. ” Sunt în lucru două dosare penale pe numele lui Petre Tudorache. Unul pentru incendierea gospodăriei lui Ion Radu, care a fost trimis la Parchet, și altul pentru tentativă de incendiere a casei Veronicăi Stoica, distrugere și port de armă albă. Acest ultim caz este și acum în cercetare. A mai existat un dosar de lovire, dar care s-a terminat cu neînceperea urmăririi penale pentru că fosta soție, victima, și-a retras plângerea” „ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Alina Teodorescu.

Agentul Sucă, acuzat de indiferență

Rudele Veronicăi Stoica refuză să stea cu mâinile în sân, ei acuzându-l pe agentul de poliție Bogdan Sucă, cel ce s-a ocupat de caz, că a stat cu mâinile în sân, cât timp femeia a cerut disperată ajutor oamenilor legii. Familia Veronicăi Stoica este hotărâtă să dea Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea în judecată pentru lipsa de implicare a polițiștilor. ” Nu se poate să nu facă nimic și să aștepte până a omorât-o. Toți am depus plângeri și am rugat polițiștii să ia măsuri împotriva lui. Agentul Sucă nu s-a sinchisit însă, nu i-a luat în seamă strigătul de ajutor. Până și când a fost omorâtă poliția a venit după 20 de minute” „ne-a mai spus Ion Radu.

Acum, criminalul Petre Tudorache, lipovean de origine, a fost arestat pentru 29 de zile pentru omor deosebit de grav și riscă până la 25 de ani de închisoare.

Anchetă internă la IPJ Vâlcea

Inspectorul „șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, chestorul Ion Stoica, susține că în urma acestui caz a declanșat o anchetă internă pentru a vedea cum s-au petrecut faptele în realitate. Chestorul spune însă că toate dosarele sunt în derulare și că, din ce a aflat până acum, polițiștii au lucrat la caz în termen. ” Am demarat imediat o anchetă și acum este în desfășurare. Ce vă pot spune până acum este că una dintre plângerile depuse de femeie pentru agresiune a fost retrasă, dându-se soluție de neîncepere a urmăririi penale. A doua plângere depusă a fost pe distrugere, dar ea a placat apoi în Spania și am audiat-o abia când s-a întors. De asemenea, a mai fost o plângere a unui nepot al femeii pentru incendiere, care este în cercetare. Criminalul a fost audiat chiar vineri. Așadar, în toate dosarele s-a lucrat. Doar că femeia nu a fost de găsit trei luni de zile, iar după aceea a fost audiată și dosarul este în curs de soluționare. Să șitiți că noi ținem foarte mult la termene, mai ales în dosarele cu agresiuni. De când am venit aici le-am spus să încerce să soluționeze toate dosarele în termen pentru că, Doamne ferește, dacă nu intervii, poți să ai evenimente neplăcute ca cel de luni” „ne-a declarat chestorul Ion Stoica.

CLAUDIA STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.