Acasă Dezvăluiri AU APĂRUT motivele ARESTĂRII Elenei Udrea

AU APĂRUT motivele ARESTĂRII Elenei Udrea

Şedinţe lungi în noapte, presiuni, lacrimi, aşa descriu funcâionarii din Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului atmosfera în perioada pregătirii Galei Bute. Aceştia susţin că Elena Udrea îi obliga să participe la ședințe lungi în noapte pentru a găsi modalități de încheiere a contractelor pentru Gala Bute. Unii dintre ei chiar au plâns la acele şedinţe, explică Înalta Curte în motivarea arestării Elenei Udrea pentru care aceasta a fost reţinută pentru 30 de zile în dosarul Gala Bute.

În timpul dezbaterilor din instanță, procurorul de caz a declarat că Elena Udrea a făcut presiuni asupra subordonaților să încheie contractul pentru ”Gala Bute”, deși aceștia i-au spus că există prevederi legale care împiedică semnarea acestui contract. „Reprezentantul Ministerului Public consideră că, în urma declarațiilor persoanelor audiate în cauză, este cert că inculpata (Elena Udrea — n.r.), deși nu a semnat, a întocmit documente proprii cu privire la adoptarea actelor normative care au creat contextul săvârșirii infracțiunii. De asemenea, arată că a determinat ceilalți funcționari să încheie contractul într-o asemenea modalitate, fiind declarațiile martorului Mărășoiu și ale martorului Lungu Ștefan care vorbesc despre ședințele lungi până în noapte, în care inculpata le impunea funcționarilor să identifice și să încheie contracte, deși aceștia îi aduceau la cunoștință prevederile care împiedică acest lucru. Arată că unele persoane plângeau la aceste ședințe, fiind declarația martorului Mărășoiu în acest sens, care și-a dat demisia din cauza presiunilor care s-au făcut asupra sa”, se arată în motivare, potrivit Agerpres.

În faţa magistraţilor, Elena Udrea a recunoscut că în politică se folosesc și bani negri, dar a negat că ar fi vorba despre astfel de lucruri în dosarul „Gala Bute”. Iată ce a reţinut instanţa din explicaţiile sale.

„Acceptă că în calitate de om politic a făcut și greșeli, că într-o campanie electorală în viața unui partid se poate întâmpla ca oamenii să facă și lucruri la limita legii precum și faptul că, în politică, în general, se folosesc și bani negri, dar susține că aceste aspecte nu au legătură cu prezenta cauză”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.