Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Atenţie la „Gina”, poate fi fatală! Noua substanță pusă cu pipeta în băuturile din cluburi

În tot mai multe cluburi din Capitală, „G” sau „Gina” se pune, pe ascuns, de oameni rău-intenționați, în băuturile femeilor. O picătură în plus poate duce la deces.

O nouă substanță psihoactivă face ravagii în cluburile de fițe din București. Și pasionații de fitness apelează la efectele sale pentru mai multă forță. Traficanții numesc acest drog ”G”, care se pronunță ”gi” sau Gina. El se găsește în stare lichidă și se consumă doar în combinație cu suc sau energizant, niciodată cu alcool.

Fiind nouă pe piață substanța reprezintă un adevărat pericol pentru că traficanții, și implicit consumatorii, nu cunosc exact modul de preparare și doza corespunzătoare pentru a nu duce la deces. O picătură poate duce la comă și poate ucide. Are același efect ca GHB, drogul violului sau drogul post party, doar că este mult mai ușor de administrat, fiind lichid.

”G” se găsește pe piață în stare lichidă, în sticle mici de câteva zeci de ml, de genul celor folosite pentru picăturile nazale. Se aplică cu pipeta, iar cantitatea este apreciată „din ochi” pentru a obține efectul dorit.

Dozajul se face în funcție de greutatea fiecărui individ. Odată ingerată, substanța își face efectul în câteva zeci de minute, timp în care victima devine euforică sau/și își pierde cunoștința. Scopul său fiind violul sau/și exploatare sexuală, potrivit ziare.com.