Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vernisajul Expoziției de Artă “În lumea culorilor”, cu lucrări ale copiilor de la Atelierul de pictură MELBA

Pentru foarte mulți copii din Râmnicu Vâlcea, pasiunea pentru desen a prins valoare odată cu primele ore de artă plastică pe care au decis să le urmeze în cadrul Atelierului de Pictură MELBA din Râmnicu Vâlcea. Sub coordonarea artistului plastic Manuela Deaconu, micuții artiști au prins nu doar tainele mânuirii pensulei sau creionului, ci au reușit să-și ducă pasiunea pentru pictură la rang de artă.

În data de 12 aprilie a.c., 15 cursanți ai Atelierului au avut parte și de o fericită recompensă a muncii lor, respectiv oportunitatea de a le fi expuse lucrările în cadrul unui vernisaj care a avut loc la Galeria de Artă Melba din Râmnicu Vâlcea, vernisajul expoziției “ÎN LUMEA CULORILOR”.

La vernisaj au participat părinți, prieteni și cunoștințe, iar doamna Mioara Plop, referent de specialitate la CJCPCT Vâlcea a susținut un scurt discurs de început prin care a încurajat și felicitat micuții participanți talentați și speciali, dar și pe părinții și coordonatoarea lor, Manuela Deaconu.

„Alături de micuții pictori am organizat in cadrul galeriei de arta Melba expoziția intitulată “În lumea culorilor“. Prin lucrările lor adecvate vârstei, copiii pun suflet și se dedică în totalitate alături de mine la cursurile de Pictură. Expunerea lucrărilor copiilor este deosebit de stimulatoare și generatoare de satisfacții pentru fiecare dintre ei. Mă bucur că am alături de mine colaboratori talentați, care îndrăgesc arta cu valeitățile ei în viața de zi cu zi, care le dezvolta imaginația și creativitatea cu emoțiile și trăirile copilăriei.” ne-a declarat Manuela Deaconu, coordonatoarea și îndrumătoarea micuților talentați de la Atelierul de pictură Melba.

„Fetița mea, Clara, este pasionată de frumos încă de când a învățat să țină în mână un creion colorat, o cariocă sau o pensulă. Vine la atelierul de pictură din februarie 2021, deci aproape un an și trei luni. Încă de la primul pas pe care l-a făcut în atelierul lor de pictură, Clara a fost fascinată de picturile expuse, de organizarea în spațiul mic, dar plin de iubire și, mai ales, de buna dispoziție pe care locul o emană prin toți porii. Dacă e posibil de crezut, de atunci nu a lipsit aproape deloc (exceptând zilele majore din an… Paște, Crăciun, Revelion), de la întâlnirea săptămânală, de 2 ore (chiar mai depășim timpul, uneori). Motivul este evident, fiind expus foarte clar, în rezultatul muncii ei, nefiind săptămână în care să nu plece de la atelier fără cel puțin 3-4 pânze pictate, foi colorate sau schițe pentru a fi terminate acasă sau la următoarea ședință. Răspunsul la întrebarea DE CE ÎI PLACE SĂ PICTEZE? oferit de Clara, este simplu: pentru că este jocul ei preferat, modul ei de a petrece timp de calitate, modul ei de a se exprima în imagini și desene.

Răspunsul la întrebarea DE CE ÎI PLACE SĂ VINĂ LA ATELIERUL DE PICTURĂ? este că, la atelier, învață, de fiecare dată, tehnici diferite de a pune pe pânză ceea ce ea vrea să expună, este îndrumată, blând, cu mult drag, să nu se teamă de greșeală, să încerce un lucru nu doar o dată, nu de două ori, ci până ea va fi mulțumită de ceea ce transmite prin culoare. Răspunsul meu, ca mamă, este că ea vine la pictură deoarece intră în o altă lume, în care este doar ea și pensula plină de culori…este fascinant să o privesc, prinsă în pictura ei, în povestea pe care vrea să o creeze doar cu o pensulă și o pânză albă sau neagră” ne-a declarat, plină de emoție, mămica micuței Florea Clara Elena, o încântătoare domnișorică în vârstă de 7 ani.

„Una dintre pasiunile mele este pictatul, în special animalele. De când eram mică pictam buburuze sau pisici, în timp am evoluat și am ajuns la cerbi, păsări sau diferite mamifere. Ca să poți să ajungi unde vrei, nu te lăsa și muncește pentru a ajunge unde dorești!” ne-a spus, de asemenea, Maya Andreea Nuca, în vârstă de 13 ani, elevă la Colegiu național de informatică Matei Basarab din Rm. Vâlcea.