Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tabăra de pictură „la RÂMNIC”

Memorialul „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și Asociația „PLOPART”, organizează în perioada 20-30 iulie 2016, a V-a ediție a taberei de pictură intitulată ”la RÂMNIC”. Evenimentul face parte din programul manifestărilor culturale dedicate sărbătorii „Imnului Național”. După cum se știe, în orașul Râmnicu Vâlcea, s-a cântat pentru prima dată „Deșteaptă-te române” devenit ulterior imnul de stat al României, arborându-se totodată și steagul tricolor pe care stătea scris „Dreptate și Frăție” .

Ca semn de omagiu adus „generației pașoptiste” și continuitate a unor idealuri de unitate și frăție a românilor de pretutindeni, Memorialul „Nicolae Bălcescu” găzduiește an de an tabere de creație la care sunt invitați pictori recunoscuți din Republica Moldova. În acest an participă la tabără zece artiști plastici, profesori la Academia de Arte din Chișinău și alte instituții de profil din țară: Oleg BUGA, Oleg DOBROVOLSCHI, Valentin CAISÎN, Victor CREȚU, Valeriu JABINSCHI, Vladimir LOZOVANU, Sergiu PLOP, Alexandru SERBENCO, Vasile SITARI, Gheorghe ZVARICI.

Deschiderea taberei va avea loc sâmbătă 23 iulie ora 17:00 la sediul Memorialului „Nicolae Bălcescu”, iar vernisajul expoziției se va organiza în data de 30 iulie 2016, ora 18:00, la Muzeul de Artă din Rm. Vâlcea – Casa Simian.