Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Colecţia de vehicule „James Bond” este de vânzare

Cea mai mare colecţie de maşini ale lui James Bond au fost scoase la vânzare prin licitaţie. Dacă aţi economisit 24 de milioane de euro aveţi posibilitatea de a cumpăra „angro” întreaga colecţie de 59 de vehicule utilizate de către agentul secret 007.

În lot apare celebrul Aston Martin DB5, cu toate accesoriile (inclusiv rachete, şuruburi şi scaun ejectabil) sau italiana Alfa Romeo 159 din filmul „Quantum of Solace”. Dar din colecţie nu fac parte doar maşini, ci şi motociclete, bărci, avioane şi chiar tancuri utilizate în filmele inspirate de romanele lui Ian Fleming. Cea mai veche piesă din colecție este o barcă Fairey Huntress care a apărut în filmul din 1963 „Din Rusia, cu dragoste”, iar cele mai recente sunt un Audi A5 și două exemplare de Land Rover din „Skyfall”, cel mai nou film cu James Bond.

Colecţia aparţine mogulului Michael Dezer care a decis să nu vândă doar anumite obiecte din aceasta ci întreaga „flotă” de vehicule, într-un bloc unic.

Multi-milionarul Michael Dezer a cumpărat zeci de maşini ce au apărut în pelicula sus amintită şi care fuseseră duse la muzeul Keswich, în 2011. Omul de afaceri are o colecţie impresionantă de maşini printre care şi un tanc din „Goldeneye”, un Lotus Esprit din „The Spy Who Loved Me” sau un iaht din „From Russia With Love”.