Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Al doilea cel mai frumos castel din lume se află în România

Potrivit unui clasament realizat de site-ul dedicat planificării călătoriilor Hopper şi prezentat de publicaţia Huffington Post, cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume. Pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea în stil romantic-renascentist pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei).

Cetatea Făgăraş, situată pe locul al doilea, “reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est. În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”, se arată în materialul publicat pe huffingtonpost.com.

Primele ştiri documentare care atestă existenţa cetăţii de piatră sunt din 1455, când este menţionat un ,,castelan”, iar în anul următor Iancu de Hunedoara aminteşte de ,,cetatea noastră Făgăraş”. Între 1918 şi 1948 a fost garnizoană a armatei române. Din 1918 până în 1923, a fost lagăr pentru ruşii albi. În anul 1939, polonezii şi-au găsit în cetate un refugiu. Între anii 1948-1960, cetatea Făgăraşului a fost transformată în închisoare pentru deţinuţi politici, iar după anul 1960, cetatea va fi dezafectată şi vor începe vaste lucrări de restaurare care au vizat redarea aspectului de castel fortificat din perioada de glorie a secolului al XVII-lea.