Acasă Arhiva Vremea se va inrautati in tot judetul!

Vremea se va inrautati in tot judetul!

Un comunicat trimis de Instituția Prefectului Vâlcea, pe adresa publicației noastre, informează că în județul Vâlcea se anunță un front atmosferic deosebit de periculos în următoarele 48 de ore.

Pe cale de consecință, populația trebuie să fie pregătită pentru ploi torențiale, scurgeri masive de pe versanți și alunecă ri de teren. În plus, este necesar ca cetățenii să fie vigilenți, mai ales în timpul nopții, și la cel mai mic semn de pericol să apeleze urgent 112 apel  netaxabil. De asemenea, conducerea societății Hidroelectica SA, și-a exprimat rugămintea, să dăm, spre publicare, următoarele informații: „Joi, 22.06.2006, au fost efectuate manevre profilactice programate cu vanele de la golirea de fund a barajului Vidra. Acestea s-au desfășurat în intervalul 11,30 13,00 și au constat în evacuarea graduală  prin vanele golirii de fund a unui debit începând de la 4 mc/sec până la 30 mc/sec.

        Manevrele au fost efectuate cu respectarea prevederilor regulamentului de exploatare al acumulării Vidra, respectiv obținerea aprobărilor necesare efectuării manevrelor de la Administrația Națională Apele Române Direcția Apelor Olt și înștiințarea factorilor interesați situați în aval de barajul Vidra. Pentru liniștea cetățenilor județului Vâlcea precizăm că manevrele au decurs normal, nu au fost semnalate nici un fel de probleme, echipamentul hidromecanic al golirii de fund, inclusiv partea de comandă și acționare a acestuia funcționând la parametrii de proiect. Dorim pe această cale să le mulțumim tuturor celor care au avut convingerea că aceste manevre sunt utile, că numai efectuându-le avem siguranța că , dacă situația o va impune, evacuarea de apă din acumularea Vidra se va face controlat fără a pune în pericol obiectivele socio-economice situate în aval de baraj” se arată în comunicatul de presă.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.