Acasă Arhiva Svetlana Preoteasa vrea sa câștige capital electoral de pe urma tragediei de...

Svetlana Preoteasa vrea sa câștige capital electoral de pe urma tragediei de la OLTCHIM

Tupeu liberal

Ministrul liberal vrea, cu orice preț, să-și facă imagine publică . Și pentru asta, este în stare săspeculeze chiar și o tragedie, renunțând la orice principii morale, asta dacă politica nu a dezumanizat-o definitiv. De data aceasta, însă , a mers cam departe. Prezent la Rm. Vâlcea pentru a susține o conferințăDupă nefericitul eveniment de zilele trecute, petrecut pe platforma OLTCHIM, comisarul general al Gărzii de Naționale de Mediu, Octavian Marius Popa a spus: „Este regretabil ce s-a întâmplat și în primul rând vreau să-mi exprim condoleanțe celor din familia celui care a decedat, suntem alături de toți cei care au suferit, de familiile lor. Garda Naționalăde Mediu o săîncerce săfacă și un  mic gest umanitar și îmi pare bine săaflu că la acest demers se va alătura și organizația de femei a PNL condusăde ministrul Zvetlana Preoteasa”

Liberala Svetlana Proeteasa, ajunsădatorităun jocuri politice de culise în funcția de ministru secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, nu pierde nicio ocazie să-și facă campanie electorală. Acum câteva săptămâni, s-a înscris în cursa pentru câștigarea fotoliului de președinte al organizației PNL Rm. Vâlcea, competiție pe care, de altfel, a și pierdut-o. Funcția a fost câștigată de colegul de partid, Ion Dințișor de Aur GaroafăNicolae cu ajutorul rromilor din Colonia Nuci, pentru care are un sentiment de prietenie cu totul și cu totul special. Tot de campanie electoralădeșănțatăa dat dovadăși când, chipurile interesatăde reformarea sistemului românesc de învățământ, a hăituit toți inspectorii de învățământ democrați, la adresa că rora a avut numai cuvinte jignitoare.

Se știe prea bine că , acum, Preoteasa nu face decât săexecute ordinele de facturăpoliticianistăpe care le primește de la cei care o tolereazăîn această funcție și care au catapultat-o pe scaunul de ministru, tocmai pentru că este un personaj manevrabil. Am criticat de mai multe ori  activitatea de la minister a liberalei și i-am atras, de fiecare datăatenția, că reforma din sistem nu implică schimbarea angajaților din învățământ, pe criterii politice. Ar fi mult mai bine, ca ministrul (deși îi cerem prea mult) săpunăaccent pe profesionalism și nu pe vendetele cu iz politic ce-i guverneazăcomportamentul. Nu ne-am așteptat nicio secundăca Svetlana Preoteasa să-și schimbe atitudinea, însă , ne-am fi  dorit ca liberala sălupte pentru relansarea învățământului, lăsând la o parte, așa cum spuneam, interesele de partid.

Imagine cu orice preț

Ministrul liberal vrea, cu orice preț, să-și facă imagine publică . Și pentru asta, este în stare săspeculeze chiar și o tragedie, renunțând la orice principii morale, asta dacă politica nu a dezumanizat-o definitiv. De data aceasta, însă , a mers cam departe. Prezent la Rm. Vâlcea pentru a susține o conferințăDupă nefericitul eveniment de zilele trecute, petrecut pe platforma OLTCHIM, comisarul general al Gărzii de Naționale de Mediu, Octavian Marius Popa a spus: „Este regretabil ce s-a întâmplat și în primul rând vreau să-mi exprim condoleanțe celor din familia celui care a decedat, suntem alături de toți cei care au suferit, de familiile lor. Garda Naționalăde Mediu o săîncerce săfacă și un  mic gest umanitar și îmi pare bine săaflu că la acest demers se va alătura și organizația de femei a PNL condusăde ministrul Zvetlana Preoteasa” .

Mirosul pestilențial de campanie politică repugnă. Nu putem nega importanța acestui gest umanitar, însă , ca orice acțiune caritabilă, pornitădin suflet (așa ar fi normal), artizanul ei ar trebui să rămână anonim, sau, cel puțin, sănu implice partidul. Gesturile de binefacere, nu au culoare politică , doamnăministru. Nu încercă m săvădăm lecții,  dar nici nu putem sănu vătaxăm comportamentul politic și profesional.

Suntem convinși că Svetlana Preotesa trăiește cu impresia că VOCEA VÂLCII o critică subiectiv, dintr-un soi de răutate jurnalistică . Nici poveste. Vream doar ca liberala săse delimiteze, cum spuneam, de comportamentul politicianist și demagogic, care-i umbrește activitatea de ministru. Ar mai fi ceva de adăugat Dacă Svetlana Preotesa este, așa cum pretinde, o ființăcu suflet mare și caritabil de ce nu face ceva și pentru sutele de copii din județ, care, din cauza sărăciei, nu pot sămeargănici la școală. De ce nu se zbate și pentru elevii de la Runcu, de exemplu, care învațăîn condiții improprii? Ei nu votează, ce-i drept, dar pot ajunge intelectualii de mâine care săfacă cinste nației române. Ar mai fi multe de spus, dar nu am vrea săplictisim și nici sădistragem atenția liberalei de la activitatea de partid, devenită, din păcate, prioritate. Mai reflectați asupra acestor probleme, doamnăministru. Suntem convinși că rezolvarea lor nu va fi dictatăde liderii de partid care v-au pus în funcție, ci de propria conștiințăcare, sperăm noi, nu s-a îngălbenit de tot. Sau din cea de dască l, dacă a mai rămas ceva

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.