Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Silviu Prigoana vrea doar gunoieri care stiu o limba straina

           ” Exigențe pentru curățenia municipiului Râmnicu Vâlcea: ” „Locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea pot să stea liniștiți pentru că , După ce vom semna contractul cu primăria, vor avea un oraș curat, la fel ca Viena și Praga. Totul va fi bec, iar râmnicenii nu au de ce să-și facă probleme”, promite Silviu Prigoană ” consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat propunerea de delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea că tre firma Rosal Grup București în varianta propusă de executivul Primărei ” „De ce suntem puși astăzi să votăm o propunere și amenințați cu pușcă ria pentru că cei din executivul Primăriei nu și-au făcut treaba și nu au fost prezenți în instanțele de judecată? De asemenea, ce se va întâmpla cu investițiile realizate de Urban, într-un an de zile, de 3-4 miliarde lei vechi?”, a declarat consilierul local Valer Tudor

 

           Marți, 14 noiembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat cu 17 voturi în favoarea propunerii executivului Primăriei de delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a municipiului că tre firma Rosal Grup București. Prezent pentru prima dată la o ședință a Consiliului Local După perioada petrecută în arest, primarul Mircia Gutău a susținut ideea de atribuire a salubrizării că tre firma Rosal, întrucât Curtea de Apel Pitești a emis o hotărâre judecă torească definitivă și irevocabilă în acest sens. „Avem obligativitatea de a respecta o hotărâre a instanței de judecată. toată stima pentru firma Urban și pentru ce a făcut pentru Râmnic, dar aici este vorba doar de a pune în aplicare o hotărâre judecă torească „, a precizat primarul Mircia Gutău.

 

           De unde a plecat Prigoană?

 

           Silviu Prigoană, președintele și fondatorul Rosal Grup SRL, ne-a declarat în exclusivitate: „Este o mare fericire pentru noi că am preluat serviciul de salubritate al Râmnicului. A fost o victorie a justiției și a dreptății. țin să-i asigur pe locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea că , După ce vom semna contractul cu primăria, vor avea un oraș curat, la fel ca Viena și Praga. Totul va fi bec, iar râmnicenii nu au de ce să-și facă probleme. Chiar am constatat unele deficiențe în activitatea de până acum a societății Urban, deficiențe care le vom remedia în cel mai scurt timp”. Societatea Rosal Grup SRL a fost înființată la Cluj, la data de 31 iulie 1991, sub denumirea de GENERAL IMPEX CO. La 24 august 1992 își deschide filială în București, iar schimbarea denumirii, în Rosal Grup, se realizează la data de 1 iulie 2003. Totuși, societatea Rosal Grup SRL spune că are în dotare autospeciale de ultimă generație achiziționate în acest an de la firme din domeniu (autogunoiere cu instalație compactoare Faun Variopress și lifturi Zoller). Echipamentele și utilajele pe care le deține SC Rosal Grup SRL sunt mult mai noi, mai moderne și mai performante decât cele deținute de SC Urban SA, consideră specialiștii de la firma lui Silviu Prigoană. De asemenea, mai trebuie să menționăm că societatea Rosal Grup SRL are un capital social subscris și vărsat de circa 75 miliarde de lei vechi, în timp ce capitalul social subscris și vărsat al SC Urban SA este de 10 miliarde de lei vechi. La ședința Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, reprezentantul firmei Rosal Grup, Radu Gheorghe, a precizat că firma Urban nu a respectat câteva cerințe prevăzute de lege, printre care și cel de majorare a capitalului social.

 

           Consilierul Valer Tudor s-a simțit amenințat cu pușcă ria

 

           Tot în ședința Consiliului Local al Râmnicului, cel mai înverșunat adversar al acestei propuneri s-a arătat a fi consilierul PSD Valer Tudor: „Nu știu de ce trebuie să luăm o decizie sub presiunea timpului. De ce suntem puși astăzi să votăm o propunere și amenințați cu pușcă ria pentru că cei din executivul Primăriei nu și-au făcut treaba și nu au fost prezenți în instanțele de judecată? De asemenea, ce se va întâmpla cu investițiile realizate de Urban, într-un an de zile, de 3-4 miliarde lei vechi?”. La fel, consilierul Bogdan Badea a criticat lipsa de implicare a juriștilor din Primărie în rezolvarea acestui caz. George Pirnea, directorul Urban SA Râmnicu Vâlcea, a atras atenția asupra faptului că , dacă firma Rosal Grup va prelua serviciul de salubrizare a Râmnicului, vor avea loc creșteri ale prețului de colectare a gunoiului, de la cetățeni și societăți comerciale. „Sper ca justiția să-și facă treaba în continuare, având în vedere că mai există că i de atac la sentința Curții de Apel Pitești”, a mai spus George Pirnea. Președintele de ședință, Gigi Matei, a suspus apoi spre aprobare propunerea de delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea că tre firma Rosal Grup București în varianta propusă de executivul Primărei. Votul a fost mai mult decât grăitor: 17 consilieri (în special de la PD și PNL) au votat în favoarea acestei propuneri. Astfel că După aproape un an de când a preluat gestiunea serviciului de salubrizare a municipiului, firma Urban poate spune adio Râmnicului.

 

           „Fără navetiști la Râmnicu Vâlcea!”

 

           ÃŽntrebat care vor fi procedurile concrete prin care firma Rosal Grup SRL va prelua serviciul de salubrizare al Râmnicului, Silviu Priogană ne-a mai precizat: „Imediat ce vom semna contractul cu Primăria Râmnicului, vom trece la instalarea echipamentelor, a utilajelor și vom angaja personal de specialitate. Ne vom instala rapid, instantaneu, pentru că avem deja utilajele achiziționate. Sunt utilaje noi și moderne, cumpărate în urmă cu 9 luni special pentru curățenia orașului Râmnicu Vâlcea. Despre personalul pe care îl vom angaja la Rosal, vreau să vă spun că vom cere expres ca toți salariații să aibă domiciliul stabil în municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru că eu n-am nevoie de navetiși. Vom organiza concurs pentru angajare, o cerință fiind aceea ca toți gunoierii-încă rcă tori să știe o limbă străină”. La licitația organizată de Primăria Râmnicului în anul 2005 au participat trei firme: SC Urban SA, SC Rosal Grup SA și SC Napoget Cluj Napoca SRL. Comisia formată din 11 membri (consilieri locali, directori de instituții, specialiști) au declarat câștigătoare firma Urban. Pe locul II s-a clasat Rosal cu doar 2 puncte mai puțin. Imediat După licitație, Rosal a contestat în instanță modul de atribuire a contractului. Ultima etapă a procesului s-a desfășurat la Curtea de Apel Pitești. Secția Comercială și Contencios Administrativ, prin decizia nr.647 din 6 octombrie 2006, în dosarul nr. 3735/46/2006 a admis recursul nr.135 din februarie 2006 formulat de Rosal la Tribunalul Vâlcea, Secția Comercială, în dosarul nr. 1790/K/2006, anulându-se astfel PV nr. 36175/16 noiembrie 2006 și contractul nr.39051/9 decembrie 2005. De asemenea, s-a modificat și procesul verbal din 2 noiembrie 2005, dându-se câștig de cauză firmei Rosal.

 

           Contractul de salubrizare se va semna în maxim două săptămâni

 

           După câteva săptămâni de la pronunțarea sentinței date de că tre Curtea de Apel Pitești, juriștii de la Primăria Râmnicului au făcut o contestație la această hotărâre. Concret, Primăria Râmnicului a depus abia în data de 18 octombrie 2006 o contestație în anulare la Curtea de Apel Pitești față de decizia instanței de a încredința contractul de gestiune a deșeurilor că tre firma Rosal București, deținută de că tre Silviu Prigoană. Juriștii Primăriei motivează această contestație prin faptul că s-au încă lcat prevederile Codului de Procedură Civilă, atunci când hotărârea a fost dată de judecă tor „cu încă lcarea dispozițiilor de ordine publică privitoare la competență”. Se menționează în cuprinsul contestației că instanța de judecată putea numai „să cenzureze legalitatea licitației”, menținând-o sau anulând-o, dar nu să decidă direct încredințarea contractului că tre o altă firmă. Altfel spus, explică juriștii de la Primărie, această decizie a instanței de la Pitești reprezintă o imixtiune a puterii judecă torești în puterea executivă. Primăria așteaptă, la acest moment, un răspuns din partea Curții de Apel Pitești referitor la data la care se va analiza contestația în anulare depusă. După mai multe termene de judecată, Secția Comercială a Tribunalului Vâlcea a dat o hotărâre judecă torească favorabilă Primăriei Râmnicului. Oamenii lui Silviu Prigoană au făcut recurs la Curtea de Apel Pitești și într-o singură ședință, cea din 6 octombrie, a anulat procesul verbal al licitației privind serviciul de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea, precum și contractul încheiat între primărie și SC Urban SA. Din păcate, la Pitești, nu a fost prezent nici un jurist al Primăriei. Juristul care avea în sarcină procesul cu pricina a depus doar concluzii scrise. Supărat pe „activitatea” Direcției Juridice, viceprimarul Valentin Monceanu chiar a decis luna trecută desființarea acestei direcții Astfel, bazându-se pe o hotărâre favorabilă și definitivă, reprezentanții firmei Rosal Grup București au cerut punerea în executare a hotărârii. Oamenii lui Silviu Prigoană au avertizat municipalitatea că vor apela la un executor judecă toresc dacă nu se pune imediat în aplicare hotărârea. Specialiștii estimează că în cel mult două săptămâni, Primăria Râmnicului va semna contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a municipiului că tre firma Rosal Grup București.

Andrei Bacalu