Acasă Arhiva Saraci lipiti pamantului

Saraci lipiti pamantului

    ” 92% din locuitorii localității Câineni sunt ” situația locuitorilor săraci a fost evaluată în cadrul Comisiei Județene Anti Sărăcie ” conform statisticilor 12% din populația județului trăiește într-o sărăcie severă, iar localitățile cele mai lovite de acest fenomen sunt: Câineni, Berislăvești, Perișani

 

      Marți, 23 mai a.c., Comisia județeană Anti – Sărăcie și Incluziune Socială s-a întrunit într-o ședință la sediul Prefecturii Vâlcea pentru a analiza baza de date privind sărăcia și dimensiunile ei în județul nostru. Datele Comisiei Județene vor fi folosite și la nivel național pentru a evalua nivelul sărăciei din țară . Peste 50 de membrii fac parte din comisie, iar copreședinții acesteia sunt prefectul de Vâlcea și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Anuța Handolescu, respectiv Dumitru Bușe.

      Astfel, directorul Direcției de Solidaritate Socială și Familie Vâlcea, Lăcrămioara Bălan a prezentat situația actuală a județului, în ceea ce privește locuitorii săraci. Astfel, județul Vâlcea are la ora actuală 415.181 de locuitori, iar dintre aceștia doar puțin peste 86 de mii (20,86%) sunt salariați. 29% din totalul vâlcenilor sunt pensionari, 20% sunt elevi, iar 3,23% sunt șomeri. „Peste 85.000 de locuitori nu am reușit să-i integrăm în baza de date pentru că nu au fost de găsit. Probabil este vorba de vâlcenii care sunt plecați în străinătate sau cei care muncesc la negru. În viitorul apropiat trebuie să rezolvăm și această situație”– a spus Lăcrămioara Bălan.  De asemenea, în baza de date a fost inclusă și situația asigurărilor de sănătate. Așadar, 78% din vâlceni sunt încadrați la un medic de familie, însă nu acesta este lucrul cel mai grav, ci faptul că în 46 de localități vâlcene nu există farmacii, locuitorii fiind nevoiți să se deplaseze pentru medicamente la distanțe cuprinse între 3 40 de kilometri.

      Tipurile de sărăcie

      Conform statisticilor 12% din populația județului trăiește într-o sărăcie severă, iar localitățile cele mai lovite de acest fenomen sunt: Câineni, Berislăvești, Perișani. De exemplu, în localitatea Câineni peste 92% din locuitori nu au După ce bea apă. De asemenea, 1% din vâlceni configurează în rapoarte ca fiind extrem de săraci. Cei mai mulți dintre aceștia se regăsesc în localități ca Alunu și Berbești, cu un procent de peste 50%. Al treilea grad este cel de sărăcie cu un procent de 9%, la această categorie fiind încadrați râmnicenii. De altfel, persoanele fără adăpost din județ sunt în număr de 604. Cei mai mulți vâlceni care nu au un acoperiș deasupra capului sunt din Ocnele Mari 115. Din că limănești sunt 89 de persoane, Rm. Vâlcea 47, Băile Govora 30, Ionești 47, iar Fâtrățești 55.  

Claudia STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.