Acasă Arhiva SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

          ” urmează o săptămână de foc pentru adevărații râmniceni, pentru cei care-și  vor primarul acasă ” scârba ce o produce Silviu Popescu Faliment ( un individ pervers și teribil de nesimțit) vâlcenilor  a fost sintetizată într-o  scrisoare primită de la o cititoare a ziarului nostru ” Constantin Monceanu, viceprimarul Râmnicului joacă la mai multe capete ” în „Curierul de Râmnic”, trimis gratuit și prin poștă râmnicenilor, sub semnătura lui Adi Bădescu, a fost publicat un articol, cu titlul „Crăciunescu vrea la primărie” ” nu vrea!

 

          ” Urmează o săptămână de foc pentru adevărații râmniceni, pentru cei care-și  vor primarul acasă.   La data  de 13 septembrie 2006, se va judeca procesul „Gutău-Dicu”, oficialii  noștri acuzați fără probe de comiterea infracțiunii de dare luare de mită și  complicitate la această încă lcare a prevederilor  Codului Penal. Acum mai mult decât oricând, trebuie liniște. Sunt convins că și cei mai înverșunați adversari ai lui de prin presa vâlceană vor depune pixurile, lăsând justiția să-și pună cuvântul. În partea a  doua a interviului luat lui Mircia Gutău, în Penitenciarul Colibași (cel pe care din motive strategice, nu l-am mai continuat, fără a renunța însă la editarea lui, în numerele viitoare), cu referire la această dată și la așteptatul eveniment justițiar, Mircia Gutău ne-a spus: „Mie îmi aduce noroc ziua de 13. Am și visat procesul cauzei. Am încredere în judecă tori și voi veni acasă în zilele următoare desfășurării fazei procesului. Nu sunt vinovat și se va vedea asta prin sentință judecă torească de la finalul lui.”

          ” Scârba ce o produce Silviu Popescu Faliment vâlcenilor („un individ pervers și teribil de nesimțit” După cum îl caracterizează prietenii lui)  a fost sintetizată într-o  scrisoare și de la o cititoare a ziarului nostru, folosind sintagma de „handicapat” pe care i-o adresează prin noi. Nu am zice că nu-l considerăm și noi așa, dar trebuie să menționam că îi completăm  caracterizarea numindu-l „handicapat borât”. Asta pentru că ne face să  vomăm, nu numai prin ceea ce publică „în șoaptă” sub pseudonimul de Radu Tăcutu, prin ziarul lui de pripas, dar și când îl vedem că ne apare în cale. Ce dracu Î nu-și cumpără și ăsta o oglindă și un lacă t mare de pus la ușă, ca să se oglindească dimineața un pic și apoi, văzându-și moaca să dea fuga la ușă spre a se sinucide? Doar lacă tul închis de cu seară, poate să-i mai salveze viața. Idioțenii mai mari decât a scris ePopescu Faliment, în ediția din 8-9 septembrie, nu am mai citit vreodată. Nesimțirile adresate primarului Gutău îl fac să roșească și pe Vadim Tudor. Ia uite, domnule, unde era apărătorul doamnei prefect! Băi, handicapatule, ai uitat că cel mai deștept cedează? ți-a cerut ție cineva să faci pe zmeul, sărind în apărarea Anuței Handolescu, pe care nu cu mult timp mai înainte, o înjurai de mama focului? Sictir, măi, Hăndel! Ce presă de hazna știi tu să faci Unde ai învățat asta, Handy, că îți știm familia din care te tragi și în contrast cu chinurile părinților de a te face om în viață, ai ajuns un că piat. Hai să facem noi un pariu că atunci când va veni primarul acasă te lipești ca umbra lângă ușa biroului său din primărie și, cu lacrimi în ochi, vei recita următorul monolog: „Iartă-mă, Mircea, iartă-mă! Sunt un animal, un nenorocit. Am greșit. De vină-i doctorul chirurg că mi-a atins un nerv la operație și nu mai știu ce fac. În genunchi mă întorc la tine, binefăcă torul meu! În nesăbuința mea, După ce mi-a dat bani ca să plătesc hotelul, să am de-o pâine, te-am înjurat și te-am acuzat mai rău ca doamnele procuror de la DNA”. Te știu bine, măi „Foame-n gât” zis Faliment Ești în stare de așa ceva, cum ai fost în stare să te duci la prietenul primarului ca să-i transmiți prin el, la Colibași, că nu și se înțelege mesajul din murdăriile publicate, care, până la urmă, îi vor face bine. Huoooooo, derbedeule .!

          ” Constantin Monceanu, viceprimarul Râmnicului joacă la mai multe capete. Deși, pozează într-un personaj care arde de nerăbdare să-l vadă pe primarul Mircea Gutău, acasă, de fapt, în spate, aruncă tot felul de săgeți otrăvite consilierilor locali, cu dorința de-ai învrăjbi împotriva edilului-șef. Nu mai departe de zilele trecute, la ședința de Consiliu Local s-au purtat discuții aprinse pe marginea prețului, cică destul de piperat al băncuțelor din scuarul Tribunalului. S-a făcut mare tevatură . Cel care a manevrat, din umbră, toată această mascaradă este nimeni altul decât vicele Monceanu, împins din spate (?!) de șeful său, pe linie de partid, Emilian Frâncu, că ruia acum îi rânjește mustața pedindosnică de bucurie. El este cel care a pus la dispoziția consilierilor documentele cu prețul de achiziționare al băncuțelor, pentru a genera dispute, în stilu-i machiavelic. Și, până la urmă, să fim serioși, gălăgia multă care s-a iscat în urma cumpărării mobilierului stradal, din scuar, este inutilă și dă dovadă de lipsă de preocupare pentru mulți consilieri. Băncuțele arată foarte bine, sunt moderne, par destul de solide și dau un aspect plăcut locației. Dacă , municipalitatea ar fi achiziționat băncuțe mai ieftine și deci, de o calitate inferioară, aceiași concilieri certăreți, ar fi sărit în sus, ca arși, nemulțumiți că Primăria s-a zgârcit, atunci când vine vorba de înfrumusețarea orașului. Punem pariu? Dar, de când lipsește edilul-șef Mircea Gutău de la conducerea primăriei, cam tuturor consilierilor au început să le crească mușchi, mai ceva ca lui Mr. Musculo. Unii dintre ei, cu vicele Constantin Monceanu în frunte, încearcă , cu disperare, să iasă din anonimatul în care au stat atâta amar de vreme,  nu pentru că au fost marginalizați, ci pentru că sunt lipsiți de inițiativă și viziune. Și ar mai fi ceva. Monceanu ne-a sunat ca să ne spună că a primit un telefon de la Colibași, de la primar. A insistat să nu spunem nimănui, dar l-a sunat imediat  pe Guminski Traianus Cunilingus și pe cei de la Monitorul, ca să facă scandal la temă. S-a văzut cine are cuvânt și cine nu. Dacă îl crede cineva pe Monceanu handicapat sau naiv, pierde partida. Nu vedeți ce tenace este. Ca și Horia Sima nu acela, ăsta!

          ” În „Curierul de Râmnic”, trimis gratuit și prin poștă râmnicenilor, sub semnătura lui Adi Bădescu, a fost publicat un articol, cu titlul „Crăciunescu vrea la primărie”. Autorul afirmă că marele nostru arbitru internațional de fotbal, i-ar fi spus lui că „deși s-a gândit să lase viața sportivă de-o parte și să ocupe o funcție administrativă la o primărie din provincie”, nu ar fi dispus să atenteze la scaunul edilului-șef din Rm. Vâlcea”. I-auzi brâul! Mesajul transmis de flăcă iașul ăsta celibatar se vrea unul subliminal. Se sugerează că Ion Crăciunescu ar putea fi variata de schimb pentru primarul Gutău. Nici vorbă de așa ceva. Iată ce declarație am obținut, despre acest subiect, de la Nelu Crăciunescu (0744/50.98.88 n.r.): „Sunt uluit de ce-mi spuneți. M-a sunat băiatul ăsta, săptămâna trecută și m-a chemat la primărie. Nu știu în ce calitate, dar mi-a propus să vin în Râmnic și să candidez. Nici poveste de așa ceva. Mircea Gutău se va întoarce acasă și-și va relua mandatul întrerupt temporar. Sunt un democrat și cred în prezumția de nevinovăție. Este nevinovat, la timpul ăsta. Omul a făcut ceva în Râmnic. Se vede. Nu vreau să-i iau locul, ba, îi doresc să stea în primărie, că acolo-i locul lui, până în 2012. Respect justiția și aceasta încă nu s-a pronunțat. Deocamdată cercetează. De ce-l pun oamenii ăștia la zid? Oricui i se poate întâmpla, o astfel de situație. Ce au cu el? Cum își permit să-l considere vinovat, dacă Justiția nu s-a pronunțat? De ce să-l acuze ei, înainte să i se stabilească vinovăția? Au ei un interes, neîndoielnic Ați văzut că în America, dacă nu găsesc glonțul cu care a fost comisă o crimă, autorul nu poate fi acuzat? Doamne ferește de așa oameni! Îi țin pumnii primarului și-l aștept, în curând, la «Cazino», la Telu-Grasu, să jucă m o partidă de table”. Comentați dumneavoastră, dragi cititori!

                                                                                                   ” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.