Acasă Arhiva SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

         nu putem să realizăm cum ziariști cu pretenții de respectabilitate, pot acorda o minimă credibilitate, unuia din cei mai teribili că lăi torționari ai securității anilor 50, Mihai Pacepa ” la recenta conferință de presă a șefilor Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef Florin Marin a promis reprezentanților presei că va organiza o acțiune de  verificarea modului cum folosesc conducă torii auto luminile de întâlnire  noaptea ” Dându-se un mare literat și lingvist (a nu se citi ca la Guminski), liberalul Frâncu a intrat în dizgrația a 80% din ziariștii locali ” Rectorul Universității Spiru Haret, fondator al acesteia, Aurelian Bondrea, a încercat în 1989 să întoarcă studențimea clujeană împotriva „Timișoarei” care scanda „Jos comunismul”

 

 

 

         ” Nu putem să realizăm cum ziariști cu pretenții de respectabilitate, pot acorda o minimă credibilitate, unuia din cei mai teribili că lăi torționari ai securității anilor 50, Mihai Pacepa. Tocmai el, artizanul și executantul fără scrupule al opozanților anticomuniști, care au murit pe capete în penitenciarele comuniste ale anilor de început al comunismului, vine acum, că lare pe un munte de tupeu și nesimțire, sprijinit de o parte a presei în frunte cu Sorin Roșca Stănescu, sa dea lecții de moralitate poporului român. Păi, asta, din ordinul bolșevicilor sovietici a ucis cu mâna lui, militanți sârbi anti-comuniști, servicii pentru care a fost avansat la gradul de general. Și, iată-l, acum, erou al luptei anticomuniste! Ori am înnebunit cu toții, ori s-a întors pământul cu fundul în sus. O sentință rușinoasă judecă torească , data la comandă administrației americane, nu poate spăla tonele de lături produse de acest vierme .

         ” La recenta conferință de presă a șefilor Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef Florin Marin a promis reprezentanților presei că va organiza o acțiune de  verificarea modului cum folosesc conducă torii auto luminile de întâlnire  noaptea, atunci când se află în trafic pe drumurile județene. Provocarea la care l-am supus în urmă cu un an de zile, a avut în vedere înmulțirea numărului de cazuri de proastă  folosire a fazelor de drum și de întâlnire a farurilor autovehiculelor , dar și pentru că un astfel de control necesită o bună organizare a depistării contravenienților. Iată că acum a venit vremea realizării solicitării noastre și, la sfârșitul acestei săptămâni , vom fi alături de cutezanții polițiști rutieri pe șoselele Vâlcii. Spectacolul va fi asigurat

         ” Dându-se un mare literat și lingvist (a nu se citi ca la Guminski), liberalul Frâncu a intrat în dizgrația a 80% din ziariștii locali. Ceilalți, remarcați ca absenți din totalul de 100%, nu-l cunosc personal sau își primesc simbria de la el și de aceea se fac că -l ignoră. Niciunul dintre ziariștii care-l critică nu a scă pat de țipetele lui sau de explicațiile puerile privind critica adusă. Omul se vrea un Narcis al politicului județean, un infailibil. Pe Dracu. Mai degrabă este un vicios, un prefăcut, un ipocrit, totul pe fondul unei copilării întârziate, nu cu mult timp înainte, jurnaliști acreditați la conferințele sale de presă și-au propus să-l saboteze, să nu mai meargă nimeni când vor fi chemați. Doar teama „spărgătorilor de grevă” și lipsa efectului total l-a făcut să întârzie actul de pedepsire. El îi ceartă pe toți, la toți le dă sfaturi, pe toți  îi persiflează cu spoiala de cultură politică și pe criticii lui de la ziarul nostru îi înjură pe la toate colțurile. Degeaba i s-a cerut să-și schimbe statutul de saltimbac, de profesor răpănos, că o ține precum cucul cântecul. Iar drept urmare, în remarcabilul cotidian regional „Ediție Specială” i-a tras-o remarcabil. Priviți-l, dar nu-l scuipați. Nu se face asta decât în ziarul lui Vadim, unde până acum nu a ajuns. Dar va ajunge!

         ” Cine spunea că Anuța Handolescu  von Prefectură supraveghează aplicarea legilor și hotărârilor guvernului în județ? În afara sarcinilor sale de serviciu, nu prea am auzit pe nimeni. Ceea ce nu-i adevărat. Ia să vedeți ce activă va fi când va afla că Vasile Bleotu din Drăgășani este liderul organizației județene a PSD și, în același timp, funcționar public la Banca Națională. Este incompatibilitate, doamnă prefect? Surse bine informate din municipiul dintre vii ne-au anunțat că s-a pus o scrisoare ce se vrea a fi trimisă primului ministru Tăriceanu și președintelui Traian Băsescu. Ca să nu ne mai facem de culoarea frunzelor de toamnă târzie, ce ar fi ca prima noastră doamnă să-l ia de urechi pe Vasilică Șmecherică ? Ăstuia, prea îi merge plugul bine.

         ” Rectorul Universității Spiru Haret, fondator al acesteia, Aurelian Bondrea, a încercat în 1989 să întoarcă studențimea clujeană împotriva „Timișoarei” care scanda „Jos comunismul”. Deși trecut de mult de vârsta de pensionare, la 75 de ani Aurelian Bondrea își păstrează încă funcția de rector al Universității private Spiru Haret. Pe vremea lui Ceaușescu, Aurelian Bondrea a fost ministru al Învățământului, adică mâna dreaptă a Elenei Ceaușescu. Este considerat unul dintre principalii exponenți ai imposturii comuniste fiind învinuit că a „inventat” diplomele de bacalaureat ale soților Ceaușescu, deși aceștia nu aveau decât patru clase. În 1990, Bondrea a fondat postul de televiziune România de Mâine, iar la scurt timp a fondat și revista Opinia Națională, unde l-a numit director pe Adrian Păunescu. Ceea ce nu s-a știut până acum este că în anul 1989, pe când studențimea timișoreană s-a răsculat împotriva comuniștilor, Bondrea a făcut o vizită la Institutul de Științe Economice (ISE) din Cluj-Napoca. La vremea aceea Aurelian Bondrea a încercat să convingă atât studenții, cât și profesorii de la ISE să condamne actele studenților din Timișoara și să se întoarcă împotriva lor. Doar că studenții clujeni erau mult prea sătui de comunism și nu i-au dat ascultare. Pe dumnealui, îl vor lustra oamenii lui Băsescu?    

                                                                                                   ” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.