Acasă Arhiva Rezultate slabe la examenul de titularizare

Rezultate slabe la examenul de titularizare

Profesori „second-hand” ” la franceză din 23 de candidați, doar 7 au obținut nota necesară , iar la engleză din 35 de profesori, 14 au reușit să obțină peste șapte

        Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar s-a desfășurat în perioada 17-18 iulie a.c. La nivelul județului Vâlcea, s-au înscris la concurs peste 1.100 candidați, din care s-au prezentat un număr de 793. La finalul examenului,  au fost predate doar 689 lucrări, deoarece peste 100 de candidați au renunțat chiar în timpul susținerii probelor.

„Nu am mai stat în sală, pentru că nu mă simțeam bine pregătit. M-au depășit subiectele, așa că am plecat „ ne-a spus unul dintre înscrișii la examenul de titularizare.

Candidații au fost împărțiți în trei centre de examinare, mai trei grupuri școlare: „Henri Coandă”, Forestier și Oltchim. Lucrările au fost corectate în șase centre din țară : București, Craiova, Pitești, Brașov, Timișoara și Iași. Organizarea examenului s-a desfășurat în condiții destul de bune. Totuși, au fost și câteva incidente. Câțiva profesori s-au gândit să apeleze la cele mai ingenioase metode de copiat, pentru a obține note mari.

        Cu ajutorul obișnuitelor fițuici sau a telefonului mobil, câțiva profesori au copiat pe rupte din materia de studiu pe care urma să o predea unei generații întregi de elevi. însă , tehnica copiatului nu i-a ajutat pe unii profesori vâlceni să obțină media șapte, necesară promovării examenului. Astfel, la franceză din 23 de candidați, doar 7 au obținut nota necesară , iar la engleză din 35 de profesori, 14 au reușit să obțină peste șapte. Pentru educație fizică au optat 32 de profesori, însă doar 4 dintre ei au reușit. Nici comerțul nu a fost o materie prea accesibilă candidaților, din cinci reușind doar unul. La matematică , situația stă un pic mai bine, din 36 de candidați, 17 au reușind să ia media 7. „Rezultatele de anul acesta sunt foarte slabe. Avem peste 150 de posturi titularizabile scoase la concurs, însă nu cred că se vor ocupa toate. Contestațiile s-au depus până duminică (23 iulie a.c. –  n.r.) și, cel târziu marți, vom avea rezultatele finale. M-am implicat foarte mult în organizarea acestor examene. Față de anii trecuți nu s-a putut face nici un fel de aranjament.”– ne-a declarat Gabriela Ene, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Județean Școlar Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.