Acasă Arhiva ProDemocrația va investiga situația clubului ADP Rm. Vâlcea

ProDemocrația va investiga situația clubului ADP Rm. Vâlcea

Ca urmare a sesizărilor apărute în presa vâlceanăcu privire la recrutarea și acreditarea în numele Asociației Pro Democrația a celor cinci observatori pentru monitorizarea alegerilor parțiale din localitatea Tetoiu, Centrul Național de Coordonare va investiga procesul de selecție a observatorilor desfășurat de Clubul APD Râmnicu Vâlcea.

În cei 17 ani de activitate neîntreruptă, Asociația Pro Democrația a folosit ne-partizanatul politic ca principiu de bazăal recrutării, pregătirii și acreditării observatorilor săi. De altfel, Asociația Pro Democrația a reușit, alături de alte organizații, sădetermine membrii Parlamentului săintroducă în legislația electoralăinstituția observatorului intern. În consecință, începând cu alegerile locale din februarie 1992, cu ocazia fiecă rui scrutin, Asociația Pro Democrația a recrutat și instruit mii de voluntari care au activat ca observatori interni.

Membrii Centrului Național de Coordonare vor investiga cu rigurozitate situația creatăla Clubul APD Râmnicu Vâlcea pentru a determina circumstanțele în care s-a efectuat recrutarea observatorilor pentru alegerile parțiale din localitatea Tetoiu și pentru a evalua dacă principiile recrutării, pregătirii și acreditării observatorilor Asociației Pro Democrația au fost respectate.

Pentru mai multe detalii, vărugăm contactați – Laura Rădulescu, Coordonator relații publice, Asociația Pro Democrația, la 021/222.82.45, 222.82.54, 0788/251.043 sau pe e-mail: laura.radulescu@apd.ro

 

                că tre,

                Centrul Național de Coordonare al Asociației Pro Democrația

” în atentia doamnei/domnișoarei Laura Rădulescu, Coordonator relații publice

 

Sub semnătura dvs., pe adresa electronică a redacției Vocea Vâlcii (și bănuim că acest lucru s-a întâmplat și în cutiile electronice ale mai multor ziare) s-a primit un mesaj  prin care suntem anunțați că a început investigarea situației Clubului APD, din Rm. Vâlcea, cu referire la acreditarea „în numele Asociației APD” a cinci observatori pentru monitorizarea alegerilor parțiale din localitatea Tetoiu. Prin activarea că suței noastre electronice, devine evident că sunteți încunoștințatăcă cei cinci observatori supuși acum investigațiilor au fost propuși de ziarul nostru. De fiecare dată, când au loc evenimente naționale sau locale, pentru a se putea reflecta corect alegerile electorale în folosul opiniei publice, folosim mijloacele democratice, acreditând observatori voluntari. Având în vedere faptul că am fost deranjați în activitatea noastră, prin amenințarea voalatăce ne este transmisă, sfidând și prezumția de nevinovăție, vărugăm săluați aminte și săreflectați la cele ce vătransmitem prin mesajul de răspuns, incluzând în reflecția dvs. si titulatura organismului în numele că ruia semnați – Pro Democrația, care, cel puțin în acest caz, numai democrație nu definește. Este evident că văaflați (și ați fost atrași) în mijlocul obișnuitelor dispute de provincie, că zând în capcana unor bârfe și răzbunări generate de fosta dvs. reprezentantă- Corina Iordache și concubinul său, Adrian Pană- patronul unui ziar insignifiant (cu un tiraj de salon – 500 de exemplare/ediție și vânzare 5%) ce s-au dedat la o mare mârlănie publică . Deci, văinvităm sănu mai afirmați că v-ați sesizat ca „urmare a articolelor apărute în presa vâlceană”, pentru că numai un singur ziar (?) – al concubinului Pană- a tratat acest subiect, acuzând-o pe actuala reprezentantăa Pro Democrația că ar fi greșit acreditând ziariști de la Vocea Vâlcii, încercând, astfel, săo discrediteze în fața APD și săse treacă la sancționarea ei, prin demitere. Afirmăm cu toată responsabilitatea că reprezentanta APD Vâlcea nu a greșit cu nimic, pentru că :

” membri redacției noastre au făcut parte din Asociația PD – Rm.Vâlcea (și considerăm că încă mai facem parte din această asociație), chiar de la înființare – 1998 (arhiva o poate dovedi), încă de pe vremea când președinte era Dana Vențer. Cu periodicitatea organizării alegerilor electorale, noi am activat ca observatori voluntari, în numele societății civile, bucurându-ne de aprecierea tuturor și acceptați de fiecare dată, fărăunde de suspiciuni, pentru neutralitatea dovedită.

” în alegerile din anul 2004, când TOATE redacțiile locale și-au pus personalitatea profesionalăîn balanță, acreditând peste 400 de observatori din rândul simpatizanților PSD, la cererea acestui partid, noi am refuzat cooperarea, funcționând NUMAI în calitate de observatori voluntari ai Pro Democrația (a se lua relații de la Ramona Bercea Teodorescu), respectând legea și Asociația în numele că reia am acționat. La vremea respectivă, ancheta desfășuratăde predecesorii dvs., menționeazăcele prezentate, precum și atitudinea noastrămanifestată. De asemenea, Ioana Avadanei, de la CJI, sosităîn Rm. Vâlcea la solicitarea noastră, văpoate confirma același lucru

” cei cinci voluntari acreditați la alegerile din Tetoiu sunt neînregimentați politic, trei fiind membrii redacției noastre (Alin Mitroi – fotoreporter, Florin Făgețeanu – jurisconsult și Claudia Stanciu – redactor pe social) și doi din afara redacției (Rudi Udubașa – patron și Alina Dumitrescu – psiholog). Prin activitatea desfășurată, observatorii mai sus amintiți au cules aprecierea membrilor comisiilor de la secțiile de votare, lucru pe care-l vom putea dovedi în timpul investigațiilor despre care ați atenționat ce le veți desfășura (refuzând săcredem că aceasta reprezintăo amenințare!)

” concubinul Corinei Iordache – patronul ziarului local care a inveninat situația – este cunoscut drept membru liberal înregimentat, prezent aproape searăde searăla Cazinoul „Wetpunkt” din oraș, alături de președintele TNL Vâlcea și, uneori, de staful acestuia. El a continuat o provocare de compromitere publică , desfășuratăla Secția de votare nr. 3 /Tetoiu, pentru că reprezentantul Pro Democrația a sesizat Asociația de faptul că reprezentantul PRM se plimbăpe la secțiile de vot cu mașina vicepreședintelui Consiliului Județean, care este totodatăși liderul organizației PRM, mașina fiind a statului. Informarea a deranjat foarte mult, pentru că s-a putut afla astfel că în baza unui acord neoficial, electorii peremiști au dat voturile candidatului liberal, asociindu-se împotriva celui al PSD. Rezultăcă reprezentanții ambelor partide aflate în competiție au fost vădit iritați de corectitudinea observatorului Pro Democrația – jurisconsult la VOCEA VÂLCII. Mențiune: ziaristul Adrian Panănu este membru al Asociației Pro Democrația, așa cum afirmămai peste tot.

 

” din informațiile noastre, între reprezentantele APD de la Rm.Vâlcea – Ramona Bercea Teodorescu, Corina Iordache și Silvia Petre – existăanimozități, antrenate de dorința Corinei Iordache de a se reîntoarce, mai înainte de termen, în fruntea asociației. Este pentru a doua oarăcând aceasta se comportăirațional, atacând direct sau prin concubin publicația noastră. Pe acest motiv ar trebui săînțelegeți scandalul creat, procedând în consecințăcu autoarea discordiei menționate. Din cele mărturisite de liderul TNP – Bogdan Pistol, în prezența mai multor martori – el a fost cel care i-a cerut ziaristului A. Pana să”atace” în presăproblema voluntarilor propuși de Vocea Vâlcii, supervizându-i articolul aflat încă din stadiul de spalț, pentru a vedea dacă nu cumva vor existau fisuri de abordare și exprimare condamnabile prin instanța de judecată. Aveți proba simbiozei pokitico liberale cu o parte a presei locale. Prin urmare, articolul care ne denigreazăși antreneazăPro Democrația într-un scandal ireal, a fost comandat politic, unui ziarist înscris în PNL, devotat partidului, ceea ce dovedește subiectivismul aprecierilor sale

” invităm ca în cazuri asemănătoare sănu vămai comportați ca un for tutelat sau organ coercitiv al statului, respectând prezumția de nevinovăție pe care o tot clamați, prin președintele Pârvulescu, pe mai toate posturile naționale de televiziune. La fel ca în vest, văsugerăm sădesfășurați investigații fărăca „reclamații” supuși intențiilor demarate săsimtăsau săcunoască bârfele din bucă tăria internă. ªi ar mai fi ceva: nu uitați că presa are și ea obligații fațăde opinia publică , reprezentând societatea civilă, fapt pe care noi îl conștientizăm și nu admitem săni se punăla îndoialăcorectitudinea

” cunoscând-o pe Corina Iordache (care mi-a fost subalternăîn presă!), îmi permit săsemnalez că dacă nu o veți pune la punct, accentuarea scandalurilor viitoare în APD Vâlcea și discreditarea muncii dvs. se va face simțită

” ziaristul Adrian Panăafirmăpeste tot că este membru al Pro Democrația, ceea ce este un fals, apropierea lui de Corina Iordache necontaminându-l cu această calitate. Văinvit săverificați afirmația noastră.

Încercând săanticipez scuzele pe care nu le-ați exprimat (și transmis) încă , dar sunt sigur că le veți trimite pe aceeași cale, văasigur de întreaga mea simpatie și colaborare.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.