Acasă Arhiva PC Valcea un mare anonim

PC Valcea un mare anonim

Conservatorii cei mai inactivi politicieni vâlceni   ” peciștii vâlceni au început se ofuscheze de mama focului, atunci când nu sunt tocmai lăudați de ziariști. Au dat în boala dezmințirilor, pe care le concep de zor la sediul partidului și apoi le trimit în poșta electronică a redacțiilor, că prea multă activitate și așa nu au ” pornind de la ideea că avem datoria morală Față de cititorii noștri să demonstrăm că nu am spus neadevăruri în articolele publicate, am cerut opinia mai multor figuri politice vâlcene, vizavi de cât de cunoscută este activitatea acestui partid pe plan local „  concluzia: PC este un partid a că rui structură de conducere este știută doar de membrii formațiunii politice ” cât despre ultimele acțiuni ale PC Vâlcea, nu e nimic de spus: sunt la fel de inactivi ca înainte să se nască politic

          În ultima perioadă , conservatorii vâlceni au devenit hipersensibili la criticile care li se aduc în mass-media locală. Se visează deja pe cai mari și li se pare o utopie să se spună despre ei că sunt un partid care nu înseamnă mare lucru pe eșichierul politic românesc. Cum nu le convine ceva, trimit drept la replică sau vreun soi de răspuns la cele scrise de jurnaliști, jignindu-i de multe ori, fără sens. Orice ar face, nu reușesc nicicum să conștientizeze că numele formațiunii lor este sinonim cu efemeritatea politică . Și mai rău, nu vor să accepte nici în ruptul capului ideea că sunt atât de neputincioși politic, încât fără o alianță preelectorală se vor scufunda precum Titanicul. E drept, adevărul deranjează de foarte multe ori, dar, în politică , atunci când ajungi să-l negi e cum nu se poate mai grav. Iar PC, a început să deraieze de pe șinele realității. Privind ușor detașat zbaterile politice ale acestor vremuri, realizezi cum că țelușii de prin toate domeniile se transformă , peste noapte în lupi și sar la gâtul adversarilor sau presei, recunoscându-si astfel captivi ai propriei  neputințe.         

PC-ul este și o știe întreaga Românie- un partid condus de un fost securist, pe numele lui de cod „Felix”, despre care nu prea auzi cuvinte de laudă. Unul care a fost „ceva” pe vremea aia și e și acum destul de bine poziționat, e opinia general-valabilă care se desprinde de pe marginea acestui subiect.

          Conservatorii nu pot vorbi prin fapte

          Vă spuneam că peciștii vâlceni au început se ofuscheze de mama focului, atunci când nu sunt tocmai lăudați de ziariști. Au dat în boala dezmințirilor, pe care le concep de zor la sediul partidului și apoi le trimit în poșta electronică a redacțiilor, că prea multă activitate și așa nu au. Redăm în paginile de mai jos, munca de „creație”, depusă cu puțin timp în urmă, cu scopul de a-și apăra imaginea de „important” partid: „Filiala Județeana Vâlcea a Partidului Conservator regretă faptul că o anumită publicație care consideră că deține adevărul în toate domeniile vieții economico-sociale și politice nu cunoaște faptul că , sub presiunea intrării în vigoare a Legii Antimigrație, Partidul Conservator este formațiunea politică pentru care au optat cei mai mulți aleși locali. Este cu atât mai regretabil că publicația cu pricina deține și o licența de sondare a opiniei publice iar modul în care sunt efectuate sondajele, la comandă, nu este un lucru necunoscut, mai ales atunci când publicistul  este o persoană cunoscută pentru afinitățile sale Față de Partidul Democrat și un apărător înfocat al fostului lider Mircia Gutău. Reamintim cu acest prilej că un număr de 4 consilieri au părăsit Partidul Conservator cu următoarele destinații: 2 PNL și doi independenți zestrea de aleși locali ai PC îmbogățindu-se cu 3 primari, 2 viceprimari și un important număr de consilieri” se arată în comunicatul de presă al filialei județene a PC Vâlcea. Numărul de primari și viceprimari traseiști, acumulați pe „stoc”, se datorează, faptului că președintele CJ, instituție ordonatoare de credite,  este conservator. 

          Dacă nu avea această coloratură politică , probabil, PC, la Vâlcea, nu avea mai mulți membri decât încap într-un vagon de tren. Ar fi interesant să trimiteți și o situație comparativă a altor județe care s-au pricopsit cu aleși locali de la alte partide și unde președintele CJ nu este conservator. Vom avea mari surprize. Îi putem număra, cu siguranță, pe degetele de la mână.

          Nu comentăm aberațiile conținute în textul mai sus relatat. Lăsăm opinia publică să judece lucrurile. Ei ne adresăm și nu unei adunături de semi-politicieni, impropriu denumită partid, care și nici măcar nu atinge pragul electoral pentru a intra, la viitoarele alegeri, în Parlament. Și, apropo, într-un drept la replică viitor poate ne trimiteți și câte organizații PC ați înființat în județ, în ultima perioadă , dacă e cazul, sigur.  

          PC  partidul care „nu este”

          Pornind de la ideea că avem datoria morală Față de cititorii noștri să demonstrăm că nu am spus neadevăruri în articolele publicate, am cerut opinia mai multor figuri politice vâlcene, vizavi de cât de cunoscută este activitatea acestui partid pe plan local.  Concluzia: PC este un partid a că rui structură de conducere este știută doar de membrii formațiunii politice. Cât despre ultimele acțiuni ale PC Vâlcea, nu e nimic de spus. Sunt la fel de inactivi ca înainte să se nască politic. Iată ce ne-a declarat deputatul PNL, Petre Ungureanu:„Știu că acum câteva luni conservatorii au avut o inițiativă legislativă prin care cereau reducerea cotei de impozitare la IMM-uri. Însă, în ultimul timp nu am mai auzit nimic. În ceea ce privește membrii structurii de conducere singurul care-mi vine în minte este Dumitru Bușe. În afară de el nu îmi aduc acum aminte de vreun membru al conducerii Partidului Conservator Vâlcea”. Nici democratul Samoil Vâlcu nu știe prea multe despre anonimii conservatori vâlceni. „Nu-mi amintesc punctual o acțiune de-a lor. La nivelul județului Vâlcea, în afară de consilierul județean Vetuța Ciocan, care mai ia inițiativa în ședințe nu știu pe altcineva care să se afirme din cadrul Partidului Conservator. Bineînțeles, președintele CJ, Dumitru Bușe, însă în ambele cazuri e vorba de altceva și nu de acțiuni politice” a spus el.

          Inspectorul-șef al IJS Vâlcea, Mihail Moldoveanu nu este în temă cu acțiunile conservatorilor. Nu știe prea multe despre ei: „Nu sunt în temă cu acțiunile lor. Aseară, am auzit la televizor că vor să facă o alianță, însă fără PD. Altceva nu am reținut. Dacă știu membri din conducerea PC? Mda”¦ doar pe Dumitru Bușe și pe profesorul Gheorghe Diaconu”.  În schimb, consilierul județean Traian Dobrinescu recunoaște că habar nu are despre vreo acțiune a conservatorilor.  „Recunosc că nu știu absolut nici o acțiune politică a Partidului Conservator. În ultima perioadă am avut multe probleme de serviciu și m-am deconectat de tot de viața politică . Din conducere îi știu decât pe Dumitru Bușe, profesorul Bratu și Vetuța Ciocan” ne-a declarat consilierul. Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu știe și el prea puține lucruri legate de activitatea acestui partid.”O singură acțiune au avut în ultimul timp, prin care doresc să izoleze PD-ul și să se apropie mai mult de PSD. Însă, noi nu știm nimic deocamdată de această inițiativă a lor. la nivel de județ, nu știu nici o acțiune. În partid, nu-i știu decât pe Dumitru Bușe și Gheorghe Bratu” a precizat parlamentarul.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.