Acasă Arhiva Patru accidente intr-o singura zi

Patru accidente intr-o singura zi

    ” Sâmbăta blestemată se constată că , în țara noastră, accidentele de circulație soldate cu morți și răniți grav în rândul conducă torilor auto cresc de la an la an

 

      La nivelul Uniunii Europene, anual, peste 45.000 de persoane își pierd viața, iar 1,5 milioane sunt rănite în accidente rutiere. În România, în ultimii 15 ani, numărul conducă torilor auto a cunoscut o creștere semnificativă, fiind peste 5,6 milioane de șoferi. Climatul de siguranță rutieră se deteriorează pe zi ce trece. Practic, se constată că , în țara noastră, accidentele de circulație soldate cu morți și răniți grav în rândul conducă torilor auto cresc de la an la an. Sâmbătă, 19 august a.c., polițiștii Serviciului de Rutier Vâlcea au fost nevoiți să se deplaseze în județ pentru a cerceta nu mai puțin de patru accidente.

      Capetele de pod, că utate de șoferi

Unul dintre accidente a avut loc pe DN7, la că limănești în jurul orei 11.30. Ilie Pârâianu 46 ani, din Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un Volkswagen Passat (VL-70-PAD) nu a adaptat viteza la condițiile de trafic și de drum, intrând într-un cap de pod. În urma impactului, Laurențiu Vistigoi 10 ani a fost ușor rănit. El a fost transportat la Spitalul de Urgență Vâlcea unde medicii i-au pus diagnosticul de fractură metatarsian picior drept și fractură mâna stângă metacarpian.

Tot sâmbătă, 19 august a.c., în jurul orei 13.30, Alexandru Marin 54 ani, Rm. Vâlcea a fost implicat într-un accident pe strada Calea București. Bărbatul conducea o Dacie (VL-02-EUG), proprietate personală, când datorită oboselii a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. În mașină, alături de el se mai aflau alți doi bărbați care au fost grav răniți. Dumitru Petria 48 ani, din N. Bălcescu și Gheorghe Neferu 41 ani, din Stoilești au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut închis, respectiv contuzie craniană.

      Din pricina că ruței

Mai mult, în aceiași zi, în satul Stupărei, un tânăr de 27 de ani a intrat într-un camion care era parcat regulamentar. Cristian Barbu, din Rm. Vâlcea în timp ce conducea o Dacie (VL-19-CAR) s-a angajat în depășirea unei că ruțe. În acel moment, conducă torul că ruței a efectuat un viraj brusc la stânga. Datorită vitezei, șoferul Daciei a pătruns pe acostamentul din partea stângă, intrând într-un camion ce era parcat regulamentar. Cristian Barbu a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea: „Tânărul a fost transportat inițial la Spitalul Județean, însă După aceea a fost trimis cu ambulanța la București. Pe lângă traumatismul crinio-cerebral, bărbatului i-au intrat coastele rupte în plămâni”– ne-a declarat Paul Podărelu, medic al Serviciului de Ambulanță Vâlcea.

      A intrat în stâlp

Un alt accident a avut loc în Râmnic, pe strada 1 Mai. Ionel Ilina Bociu 29 ani, din Rm. Vâlcea în timp ce conducea o Dacie (VL-04-JAD), proprietate personală, a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de iluminat public. În urma impactului, tatăl tânărului, Dumitru Bociu 59 ani, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut deschis.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.