Acasă Arhiva Minciuna in Postul Craciunului

Minciuna in Postul Craciunului

• Prea Sfinția Sa Gherasim a uitat de cele sfinte, lucru total nepermis unei fețe bisericești

 

Obișnuiți cu prezența unor „spălători” în presa locală, nu am crezut nici un moment că limfuroii de la „Ziarul de Vâlcea” nu ne vor sări la gât, pentru prezentarea unor adevăruri privind cele ce i se întâmplăpreotului Nicolae Burluș-State, la Episcopia Râmnicului. Puținul timpul scurs a dovedit că avem dreptate și sub semnătura imoralului Trai-Anus Gumilingus Cunilingus von Ling-Ceapuc a apărut în numărul de joi al imundei fițuici cu numele județului, articolul intitulat „Scandal în Episcopia Râmnicului”. Ca întotdeauna, în acest ziar compromis chiar de cei care scriu în el, materialul prezentat public a fost scris După ureche, nedocumentat, zisele idiotului semnatar învârtindu-se în jurul unui comunicat de presăsemnat de funcționarii episcopali care l-au conceput în numele PS Gherasim. Dacă informațiile comunicatului sunt cu adevărat emise de „Biroul de presăal Episcopiei”, afirmăm cu întreaga responsabilitate că Înaltul preot ortodox – Vlădica Gherasim Cristea a mințit în postul Crăciunului, lucru total nepermis unei fețe bisericești.

 

Insulta episcopală

Cu puțin timp în urmă, din motive total subiective, dirijat de interese oculte, episcopul de Râmnic a dispus încetarea activității Tipografiei Episcopiei, motivându-se închiderea lăcașului de tipărirea cuvântului din dorința de a se deschide un muzeu al tiparului, „prin restaurarea spațiilor pentru a se putea pune în valoare utilajele ce fac obiectul unui proiect cultural”. Ca răspuns la aberanta justificare, preotul Nicolae Burluș-State a organizat o conferințăde presă, deconspirând opiniei publice județene adevăratul motiv al desființării activității, dezvăluind, totodată, grave deficiențe manifestate în Eparhia păstorităde PS Gherasim Cristea. Ca răspuns la acțiunea democratăși plină de curaj a preotului, un așa-zis „Birou de presăal Episcopiei” a trimis aiurea comunicatul la care facem referire, evitându-se transmiterea acestuia ziarelor participante la conferința de presă, ziare care au reflectat corect spusele persecutatului preot, ceea ce i-a iritat pe mai marii episcopali. După cum se obișnuiește în astfel de cazuri, când acuzații nu au ce spune sau dovedi, cel mai ordinar ziarist local – Traian Guminski – a sărit în apărarea Episcopului și aberantei sale dispoziții, insultând prin semnătura sa imorală, atât capii Episcopiei, cât și instituția bisericească a Râmnicului și Oltului. Dacă onorabilele fețe bisericești ar fi știut cine le va prezenta punctul de vedere și în ce fițuică imundă, refuzau de la început dialogul cu ziarul amintit. Îi vom trimite PS Gherasim și onor consilierilor săi celebrul CD în care vor vedea cum Guminski s-a lăsat filmat practicând perversiuni sexuale în prezența a șapte tineri râmniceni, indivizi cu care femeia „editorializată” de el întreținuse relații sexuale continui, fărăsătreacă pe la duș. Halal apărător!

 

Minciuna Prea Sfinției Sale

Conținutul comunicatului spune totul despre cum poate minți Episcopul Gherasim, minciuni publice proferate în Postul Crăciunului. Mai întâi, acesta a acuzat lipsa dialogului, uitând că a refuzat de mai multe ori audiența cerutăde PC Burluș-State După emiterea documentului de încetarea activității tipografiei. A urmat cea mai revoltătoare minciună, a doua: „Precizăm că la ora actuală, la Episcopia Râmnicului, nu avem în funcțiune o tipografie, ci numai o legătorie pentru nevoile interne, precum și niște obiecte de inventar care, în prezent, sunt doar piese de muzeu”. Cum de este posibil săi se punăîn gurăEpiscopului o astfel de dezinformare, minciunăsadea? Imaginile alăturate demonstreazăcă în locația aflatăîn curtea Episcopiei Râmnicului existăutilaje de tipărit, mașini funcționale ce au tipărit și tipăresc – și acum – că rțile bisericești. Textul comunicatului este plin de multiple minciuni, de omiteri voite a adevărului (minciuni prin omisiune), însă, dezamăgiți de ce se spune, nu le mai prezentăm, oprindu-ne, totuși, asupra ultimei minciuni. Revoltătoare. Citat: „La ora actuală, Episcopia nu are personal calificat pentru desfășurarea unei activități tipografice, ci numai persoane ce se pot ocupa doar cu arhivarea și legarea documentelor proprii”. În fața unei asemenea minciuni, ne punem întrebarea dacă nu cumva PS Gherasim Cristea nu ne crede proști, insultându-ne memoria. Domnul aflat în fotogtafia prin care dovedim existența utilajelor tipografice (cel în salopetăalbastră) este Constantin Berbec, vechi tipograf vâlcean, pensionat la Tipografia de stat din Rm. Vâlcea (După Revoluție), meseriaș binecunoscut de făcă torii de gazete, mai puțin limfuroii de la „Ziarul de Vâlcea”, fițuică imoralăprecum editorii și conducă torii ei. Alăturat acestuia, la Tipografia condusăde preotul Burluș-State se mai aflăîncă două persoane calificate în domeniu chiar de că tre Cinstita Episcopie a Râmnicului. Nu se poate săse fi uitat asta. În fața unor astfel de argumente, nimeni nu se va mai putea referi la vârsta înaintatăa episcopului, la dezinformarea permanentăla care este supus, la amnezia retrogradăce l-a cuprins, cea de-a noua poruncă din Cartea de Rugăciuni spunând: „SĂ NU MINÎI”. Iar PS Gherasim și ciracii dumnealui, ne-o cer imperios, întrebându-ne, atunci când ne spovedim, dacă am făcut-o.

 

Adevărul gol-goluț

Dacă cineva crede că PS Gherasim nu mai poate de pierderile înregistrate la tipografie, se înșeală. Nicicând, CULTURA nu a fost profitabilăși activitățile legate de promovarea ei sunt considerate de cunoscă tori drept Cenușăreasa viitorului. Nimeni nu mai vrea cultură. Pentru unii, ea a devenit un lest în calea luminării oamenilor. Episcopul Râmnicului știe că nicicând nu se poate face această activitate profitabilă– activitate desfășuratăîn bătătura ortodoxiei vâlcene, cu energie și aplomb de PC Burluș-State – și cu toate acestea, în parodia de comunicat de presă, se referătocmai la acest lucru. Documentele existente atestăcă pentru activitatea de tipărire ce se desfășoarăîn spațiul Episcopiei, preotul Burluș-State plătește o chirie de 3.000 euro lunar. Dacă se va închide tipografia și se va înființa un muzeu al tipăriturilor vâlcene, se va mai putea încasa această sumăde bani prin vânzarea biletelor? Săfim serioși! Acesta este numai motivul închiderii activității, pentru că , în realitate, preotul năpăstuit este pedepsit pentru că a fost (și este) confesorul primarului Râmnicului și i-a acordat acestuia, la greu, sprijin spiritual… „fărăaprobarea Episcopului”, După cum s-a și exprimat PS Gherasim. Acesta-i adevărul. Este, îndeobște, cunoscut că episcopului Gherasim nu-i sunt străine ranchiuna, supărările fărămotiv sau răzbunările. Iar acum el s-a răzbunat!

 

Episcopul a mințit

Acest caz are urmări grave, nu numai prin atacul asupra Culturii, ci și prin atacul asupra conștiinței enoriașilor. În „Decalogul” aflat în Vechiului Testament, cea de-a noua poruncă spune: „sănu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău”. PS Gherasim și oamenii care îl înconjoarăși cu care conduce Episcopia Râmnicului și a Oltului au mărturisit strâmb, împotriva aproapelui lor PC Burluș-State. „Săfaci ce zice popa, nu săfaci ce face popa” – porunca biblică , începe săse perimeze.

 

Anatema

Supărat pe subordonat – episcopul Râmnicului l-a blestemat pe preotul Burluș-State, anatemizându-l. Lucrul acesta îi face incompatibili și, conform Legiuirilor, ei nu mai puteau face slujba Nașterii Domnului împreună. ªi, totuși, slujba s-a făcut. Cum se poate, oare? Cu anatemizarea nu te joci. PS Gherasim i-a dat anatemizarea la nervi și nu a mai judecat. Vârsta îl face vulnerabil. Când, oare, i-a ridicat anatema preotului Burluș-State? La Utrenie sau Vecernie și, dacă a făcut-o, nu i s-a auzit glasul, pentru că blestemul fiind făcut prin vorbe rostite, în aceleași condiții trebuie ridicat. Nimeni nu a auzit. După cunoștințele noastre, anatemizarea se dăpentru motive grave: erezia, apostazia sau schismă. PC Burluș-State nu s-a rupt de Biserică , nu s-a lepădat de credințăși nu este declarat eretic. Atunci pentru ce a fost blestemat? Singurul preot ortodox, anatemizat pânăacum, a fost Victor Tudor, de la Pesceana. PC Burluș-State a fost blestemat în Postul Crăciunului de Episcopul Râmnicului. Cum au putut fi dumnealor în comuniune, în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii? Mai ales că , înainte de Crez (simbolul credinței), existăun moment liturgic în care, preoții – împreunăslujitori – își oferăsărutarea frățească – semn al comuniunii și iubirii – prin cuvintele „Hristos în mijlocul nostru” și celălalt răspunde „Este și va fi!”. Anatema, cu referire la proferarea ei, se face în mod oficial, nu pentru că se joacă sensibilitatea PS Gherasim cu durerea preotului PC Burluș-State. Participăm la o rușinare a Bisericii.

 

Articolul batjocoritor

Recitind articolul scris în apărarea PS Gherasim de abjectul individ Trai-Anus Gumilingus Cunilingus, poți constata că acesta este revoltător. Un individ imoral, un pervers congenital, își permite să-l critice pe preotul Burluș-State și să-l apere (fărăsăi se fi cerut) pe Episcopul a două județe. Sărmanul individ, nu-i de vinăel, ci numai cei care-l bagăîn seamă. Dacă ar avea minimum de decență(ceea ce nu-i cazul, din moment ce se lasăfilmat făcând perversiuni sexuale în văzul a șapte indivizi!), Guminski s-ar retrage din profesie sau ar evita săscrie articole critice, de luptăjurnalistică . Numai că abjectul păgân nu o face și, îndrăznește chiar săadreseze șapte întrebări (oare ce are individul ăsta cu cifra șapte!) preotului Burluș. Întrebarea a șaptea sunăașa: „Ce a făcut preotul State pentru eliberarea lui Gutău, nu este o blasfemie, o înjosire a menirii Bisericii, care trebuie săfie echidistantă, care nu trebuie săfacă «chip cioplit» unui muritor, săarunce anatema asupra unor instituții ale statului sau asupra celor care nu sunt de acord cu părerile sale?”. Sictir, limbistule! A ajuta pe cineva săiasădin impas, cu mijloace corecte, duhovnicești și în spiritul adevărului, nu este o blasfemie. De altfel, nici nu ști ce înseamnăasta. Apoi, „chip cioplit” nu se poate face din vorbe, expresia, ca atare, vizând sculpturile sfinților bisericești (practică catolică ). Cine și cui a aruncat anatema, Prea Sfinția VoastrăGherasim? Priviți-vă„discipolul” ziarist și închinați-vă. Dacă nu veți voi, văvom sili săpriviți imaginile filmului prin care apărătorul dvs. de ocazie se exprimăîn intimitate, dovedind cât de „moral” este. Rușinați-vă, pentru că ați ajuns la condeiul unui astfel de individ…

 

Final neprevăzut

La presiunea opiniei publice, dar și a intelectualilor județului, PS Gherasim a revenit la hotărârea luatăși nu mai închide tipografia. ªi bine face. Maturăhotărâre. Imaginea din facsimil, spune totul. Dar, cu această victorie, parțială, râmnicenii nu trebuie săse îmbete cu apărece. Este doar un armistițiu ce ascunde în spate alte intenții. Tipografiei i se vor aduce „îmbunătățiri, în sensul modernizării”, dar urmeazăsăse încheie un nou contract economic pentru funcționarea ei. Pariul nostru cu cititorii este că noul semnatar al contractului și vechiul administrator al tipografiei nu va mai fi PC Burluș-State. Răzbunarea Prea Sfințitului nu va fi pe tipografie, ci pe destoinicul și curajosul preot amintit. Pentru curajul de a-l susține spiritual pe un om aflat (nevinovat) în suferință, duhovnicul Burluș-State este pedepsit. Dorința pedepsei nu este a episcopului, ci a politicului din spatele dumnealui, dar și a șmecherilor care se înfruptădin averea Eparhiei. (vom reveni)

Romeo Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.