Acasă Arhiva LUATI-VA MAINILE DE PE ORAS

LUATI-VA MAINILE DE PE ORAS

       ” Grupurile de interese își fac simțităprezența și la Vâlcea ” După ce a pierdut licitația pentru salubrizarea orașului din luna octombrie a anului trecut în favoarea firmei vâlcene URBAN SA, Silviu Prigoanăi-ar fi cerut socotealăprimarului Mircea Gutău ” acum, primăria Râmnicului va fi executatăde oamenii lui Prigoană, care cer executarea hotărârii judecă torești care anuleazălicitația ” SC URBAN SA va formula recurs în anulare împotriva sentinței definitive datăde Curtea de Apel Pitești

 

         Pe scena politică și administrativălocalăîncep săse întrevadăadevăratele motive pentru care primarul Mircea Gutău este ținut în arest, fărăexistența unor probe care să-l incrimineze în mod direct. În data de 6 octombrie a.c., la Curtea de Apel Pitești a avut loc o înfățișare în procesul intentat primăriei Râmnicului de că tre firma Rosal Grup București, perdanta licitației pentru salubrizarea municipiului, proces finalizat cu o hotărâre cel puțin ciudată. Facem precizarea că această licitație a fost câștigată de SC URBAN SA în luna octombrie a anului trecut. Chiar imediat După încheierea licitației, oamenii lui Silviu Prigoanăau amenințat că vor acționa în judecatăPrimăria Râmnicului. Ceea ce au și făcut. După mai multe termene de judecată, Secția Comercialăa Tribunalului Vâlcea a dat o hotărâre judecă torească favorabilăPrimăriei Râmnicului. Oamenii lui Prigoanăau făcut recurs la Curtea de Apel Pitești și într-o singurăședință, cea din 6 octombrie a.c. s-a dat un verdict bizar. Instanța de la Pitești a anulat procesul verbal al licitației privind deșeurile menajere din Rm. Vâlcea, precum și contractul încheiat între primărie și SC URBAN SA.

         Demult nu ne mai mirăverdictele date de instanțele românești, însă cel din 6 octombrie ne-a oripilat de-a dreptul. Adică , distinșii magistrați nu s-au gândit săanuleze licitația, ba, mai mult, au și stabilit câștigă torul, clasat pe locul doi la licitația cu pricina. Mai mult decât atât, ușurința cu care a tratat Primăria Râmnicului acest proces, s-a văzut și în sentința dată. La Pitești, nu a fost prezent nici un reprezentant al Primăriei. Juristul care avea in sarcina procesul cu pricina a depus doar concluzii scrise. Viceprimarul cu atribuții de primar, Valentin Monceanu susține că i-a cerut explicații lui Nicolae Mesea, șeful Direcției Juridice din Primăria Râmnicului, însă acesta nu a avut o explicație pertinentăpentru lipsa de la proces. „Am avut o discuție lungăcu domnul Mesea. Cred că până la urmă, voi urma exemplul fostului primar Sorin Zamfirescu, care în perioada 1996 2000 a desființat Direcția Juridică . Urmeazăca Mesea săprimească o sancțiune pentru faptul că nu s-a prezentat la proces”.

         până una alta, bazându-se pe o hotărâre favorabilăși definitivă, reprezentanții firmei Rosal Grup București bat cu pumnul în masa primăriei și cer punerea în executare a hotărârii. Oamenii lui Silviu Prigoanăau avertizat Municipalitatea că vor apela la un executor judecă toresc dacă nu se pune imediat în aplicare hotărârea. Așadar, într-un proces de o asemenea anvergură, Primăria Râmnicului depune doar concluzii scrise, care s-a văzut că au fost insuficiente pentru susținerea punctului de vedere al municipalității. Reprezentanții SC URBAN SA sunt deciși săatace cu recurs în anulare hotărârea de la Pitești. Așadar, jocurile sunt departe de a se fi terminat, mai ales că SC URBAN SA poate acționa în judecatăși Primăria. până la clarificarea situației, suntem curioși cine va mai ridica gunoiul râmnicenilor, mai ales că SC URBAN SA are în derulare, în parteneriat cu Primăria Râmnicului un program de colectare diferențiatăa deșeurilor urbane, finanțat în mare parte de Uniunea Europeană . Noi propunem ca până la un deznodământ gunoaiele râmnicenilor săfie strânse de cei 12 juriști ai Primăriei, în frunte cu șeful Direcției Juridice, Nicolae Mesea, care nu s-au prezentat la proces.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.