Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Învingătorul a ieșit învins

” Silviu Prigoanăvs. Doru Florescu

” „în sfârșit lucrurile au reintrat în normal și ni s-a făcut dreptate. Acum, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare. Avem șanse foarte mari săcâștigă m procesul și suntem mulțumiți. În acest moment, este anulatăhotărârea definitivăși irevocabilă. Practic, lucrurile sunt la fel ca acum un an de zile, După câștigarea licitației” – a declarat Doru Florescu, directorul firmei Urban

 

„Războiul gunoiului” din Râmnic a intrat în faza finală. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești a admis cererea de revizuire intentatăsocietății Rosal Grup de că tre Primăria Rm. Vâlcea. Mai concis, acest lucru înseamnă că recursul câștigat inițial de firma lui Prigoanăse va rejudeca. Reamintim că în urma pierderii licitației pentru salubritatea Râmnicului, Silviu Prigoană, patronul firmei Rosal Grup, a decis săintenteze proces primăriei. Astfel, în luna octombrie 2006, printr-o hotărâre, cel puțin bizară, a Curții de Apel Pitești, Silviu Prigoanăieșea învingător, primarul Mircea Gutău fiind nevoit săsemneze contractul de salubrizare cu firma Rosal. Numai că Doru Florescu, directorul Urbanului, nu s-a lăsat și a continuat sălupte. Pentru început, el a hotărât săcontinue ridicarea gunoiului în cartierele Râmnicului.

„Avem șanse mari săcâștigă m procesul” – Doru Florescu

În cadrul unei conferințe de presăde luni, 22 ianuarie a.c., directorul general al Urban, Doru Florescu, s-a arătat extrem de încrezător în șansele firmei sale de a câștiga războiul de la Rm. Vâlcea. „În sfârșit lucrurile au reintrat în normal și ni s-a dat dreptate. Acum, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare. Avem șanse foarte mari săcâștigă m procesul și suntem mulțumiți. În acest moment, este anulatăhotărârea definitivăși irevocabilă. Practic, lucrurile sunt la fel ca acum un an de zile, După câștigarea licitației” – a declarat Doru Florescu. Directorul societății URBAN a ținut să-i asigure pe președinții asociațiilor de proprietari, precum și pe agenții economici vâlceni că , de acum înainte, Urban – ul le va ridica gunoiul. El spune că în decurs de aproximativ trei luni de zile, cât firma lui Prigoanăa avut contractul de salubrizare a Râmnicului, doar trei președinți de asociații de proprietari și cinci agenți economici au trimis adrese de reziliere a contractului cu URBAN. însă , Doru Florescu îi asigurăpe aceștia că pot săapeleze din nou la serviciile lor, atâta timp cât considerăcă serviciile firmei Urban sunt de calitate. „Întotdeauna voi spune cu mândrie că sunt râmnicean, dar niciodatănu am simțit-o ca acum. În tot acest timp, am simțit sprijinul locuitorilor și al presei locale. Pe bunădreptate ne-au făcut săne simțim ca niște adevărați vâlceni” – a mai spus directorul. Mai mult, Doru Florescu a vrut săclarifice că , în ciuda zvonurilor, niciun angajat al Urbanului nu a plecat de la firmăpentru a se angaja la Rosal. „Angajații mei au primit tot felul de oferte din partea societății Rosal. Li s-a promis un salariu mai mare, dar nici măcar unul nu a plecat, dând dovadăde profesionalism și devotament” – a adăugat Doru Florescu.

Directorul societății vâlcene Urban a mai precizat că , începând din această săptămână, se va continua procesul de colectare selectivăa gunoaielor, ce a fost întrerupt în mod brutal. Doru Florescu i-a asigurat pe râmniceni că vor beneficia de servicii de calitate, ca și până acum și că va sprijini orice inițiativălegatăde protecția mediului. „De curând, am achiziționat o mașinăEuro 5, prima de acest gen din România, pe care o voi aduce în Râmnic. Singura problemăce ne preocupăeste impasul în care se aflălucrările de la depozitul de deșeuri. Este regretabil că de 10 ani de zile nu s-a putut finaliza acest proiect din bani europeni. Iar cel mai absurd mi se pare că plătim o redevențăfoarte mare, în condițiile în care proiectul ISPA este în impas. însă , imediat cum vom câștiga procesul, promit că vom ataca și acest aspect pentru ca redevența săfie adusăla limite normale” – a adăugat Doru Florescu.

Contractul dintre Rosal și Primărie a fost suspendat

Primarul Râmnicului, Mircea Gutău, ne-a declarat că imediat ce a primit decizia Curții de Apel Pitești a întocmit actele de suspendare a contractului cu firma lui Silviu Prigoană, Rosal Grup. „până la clarificarea situației, contractul inițial dintre Primărie și Urban a fost repus în drepturi. De asemenea, i-am înștiințat pe cei de la Rosal că le-am suspendat contractul. însă , și ei, ca și Urbanul au dreptul, conform legislației în vigoare, săpresteze servicii încă trei luni de zile. Eu nu am cum săle scot mașinile din Râmnic” – ne-a declarat Mircea Gutău.

Claudia Stanciu