Acasă Arhiva INTR-UN ACCES DE FURIE – FRATELE DENUNTATORULUI ‘CRINU’ POPESCU A BAGAT CUTITUL...

INTR-UN ACCES DE FURIE – FRATELE DENUNTATORULUI ‘CRINU’ POPESCU A BAGAT CUTITUL IN SOTIA SA CARE DORMEA

Avem proba bolii psihiatrice

Într-un număr anterior, ne-am informat cititorii că denunță torul „Crinu” Popescu (cel care a declanșat scandalul de la Primăria  Râmnicului)   a încercat să-și omoare fost concubinăacuzând-o că ne-ar fi furnizat ea nouăinformații despre boala psihică care-l bântuie pe el de ani de zile. Atunci când am publicat acest adevăr susținut și de adeverința eliberatăde Spitalul Militar Central București  care atestatăinternarea turnătorului într-o secție de psihiatrie, am făcut mențiunea  că informația ne-a parvenit de la unul din membrii familiei sale, neștiind de existența fostei sale concubine acuzatăacum. Nici măcar membrii familiei sale nu sunt de acord cu ceea ce a făcut și sunt disperați de câte mai vrea săfacă . Păstrând pentru un număr următor viitor al ziarului rezultatul acțiunii sale bestiale asupra nevinovatei iubite (fostă ), dorim săscoatem în evidențăcă boala lui „Crinu” Popescu este ereditară, fratele său deviind psihic, fiind astfel condamnat penal pentru comiterea tentativei la infracțiunea de omor calificat. Fapta lui, conceputăcam din vara anului 1979, a avut loc „pe fondul unei dezvoltări dizarmonice a personalității de tip instabil-impulsiv, cu posibilități reduse de inhibiție și autocontrol”.

Starea unui criminal

Ion Popescu a fost fratele delatorului „Crinu” Popescu. În prezent el este decedat, murind ca urmare unui accident de circulație, prin lovire și că lcare de un autovehicul. Pe când avea vârsta de 24 de ani, el s-a că sătorit cu o moldoveancă , cu care a avut doi copii. Documentele consultate de noi atestăcă vâlceanul Ion Popescu (din comuna Cernișoara / Horezu) avea două califică ri: lăcă tuș mecanic și ajutor mecanic de locomotivă, toate obținute prin absolvirea unor școli profesionale. Dar nu-i prea plăcea sămuncească . În vara acelui an, el a părăsit orașul de domiciliu (Sibiu) și s-a mutat cu soția sa Florica, în comuna Cristești (Botoșani), la părinții acesteia. Deseori, un comportament ciudat îl cuprindea, dovedind impulsivitate, stări dizarmonice și grave tulburări psihice. Socrii săi, investigați de redactorii noștri, ne-au declarat că fostul ginere dădea vina pentru comportamentul agresiv manifestat pe un accident cranian avut în copilărie sau pe o stare psihică ereditară, din familie.

Fapta unui criminal

În anturajul soției, Ion Popescu trecea drept „un oltean bețiv și violent”, aflat permanent în conflict cu cei din jurul său. Toți îi reproșau același lucru și anume, lenea ce-l domina sau pofta de împrietenire diurna cu Bachus. Neînțelegerile porneau de la refuzul său de a se încadra în muncă , mai ales că le apăruse pe lume și al doilea copil. În atare situație, socrii erau nevoiți să-l întrețină și pe el și copii lui, ceea ce-i scandaliza, degenerând în certuri și bătăi groaznice între ei. La data de 20 iulie 1980, în comuna Cristești a avut loc un hram de biserică , Ion Popescu a refuzat sămeargăla praznic, să mănânce și săbea. Începuse criza ce-l bântuia arareori. Și-a anunțat soția și socrii că pleacă la Cernișoara, făcându-și chiar și valiza. Numai că nu se mai da plecat odată. Nimeni nu știa ce gândea. A doua zi, nevastă-sa, întoarsăde la muncă , a observat că lipsesc certificatele de naștere ale copiilor și a stăruit săi le înapoieze, dar Ion Popescu a refuzat. În jurul orei 22,00, După ce a servit masa, victima împreunăcu copii a mers săse culce, în camera unde dormeau toți, de obicei. După o jumătate de orăa venit și soțul. Dar nu cu gânduri bune. Pe mâneca hainei, Ion Popescu ascundea un cuțit cu plăsele de lemn, lung de 22 cm, cu lama de 11 cm, având vârf foarte ascuțit, armăalbăluatădin camera socrilor săi. Sesizând pericolul, Florica s-a ridicat, încercând să-și apere copii, crezând că aceasta-i era intenția. Brațul criminalului s-a abătut de trei ori asupra sa, una din lovituri vizându-i inima. Apoi, crezând că și-a atins scopul, psihopatul a fugit din casă, mergând la Miliție săse autodenunțe. Victima a fost salvatăprin măiestria chirurgilor botoșeneni, cuțitul penetrând plămânul drept, secționând o arterăinterioarăși determinând „o plagăhilarăpulmonarădreapta cu hemotorax masiv”.

Expertiza medico-legală

După arestare, Ion Popescu s-a apărat menționând că suferăde psihozămaniaco-depresivă, formă maniacală.  Față de această recunoaștere, instanța de judecatăa dispus expertizarea medicală, făcutăla Spitalul Penitenciar București Jilava. În urma amplei expertize medico-legale psihiatrice, efectuatăde o comisie instituităla nivelul Institutului de MedicinăLegală”Prof. dr. Mina Minovici”, s-a  infirmat diagnosticul declarat în apărare, concluzionându-se că „inculpatul prezintăo dezvoltare dizarmonică a personalității, de tip instabil-impulsiv, cu posibilități reduse de inhibiție și autocontrol”. Specialiștii criminaliști atașați investigării cauzei au concluzionat că din modul cum a acționat criminalul, instrumentul folosit, intensitatea loviturii aplicatăcu ascuțișul cuțitului și organul lezat, „rezultăcă el a prevăzut moartea eventualăa victimei și chiar dacă nu a urmărit acest lucru, a acceptat în mod conștient acest lucru, producerea rezultatului fiind evidențiatăîn acest fel intenția indirectăde ucidere” (citat din sentința penalăpronunțată).

Final

După cum am promis cititorilor, am intrat  și în posesia sentinței penale de condamnare a criminalului Ion Popescu, fratele denunță torului vâlcean. Nu am avut nici un moment intenția de a răsuci cuțitul în rana familiei Popescu, de la Cernișoara, determinatăde amintirea fostului lor copil sau frate. De mult, omul este oale și ulcele, primind pedeapsa Divinăpentru loviturile aplicate unui semăn de-al său cu cuțitul. De la comportarea lui Ion Popescu pânăla aceea a fratelui său aflat în viață „Crinu” Popescu, nu-i cale lungă, diferind metodele de nenorocire a celor din jur. Unul a făcut-o cu cuțitul și celălalt cu minciuna și turnătoria. Pe fondul acestor comportări, ambii frați au ceva comun: psihiatria. Despre acest lucru nu ar trebui săfacă abstracție procurorii sau completele de judecată. Profilul moral al denunță torului, nu-l recomandăa fi victima oficialilor râmniceni arestați fărăprobe, ci invers. În cazul „Gutău-Dicu”, omul de afaceri „Crinu” Popescu, este un provocator și un mitoman. Veți vedea că și pentru el va veni pedeapsa Divin㔦 Toți avem un singur judecător!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.