Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doi copii au fost dusi la urgente in coma alcoolica

• De Crăciun• „și-n anii trecuți am avut cazuri de copii în comăalcoolică , însădoar unul sau două . Anul acesta, numărul tinerilor ce consumăbăuturi alcoolice în cantități mari a crescut semnificativ. Este un lucru extrem de grav… Din fericire cei trei copii au fost aduși în timp util, iar După ce le-am pus o perfuzie cu vitamine și-au revenit” – ne-au declarat cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de UrgențăVâlcea

 

În preajma sărbătorilor de iarnă, medicii Spitalului Județean de UrgențăVâlcea au vegheat permanent asupra sănătății vâlcenilor, asigurând asistențămedicalăla orice orădin zi și din noapte. Deși vâlcenii au fost avertizați să mănânce cumpătat, din fiecare câte puțin, totuși consumul excesiv de carne de porc și de alcool, i-a dus direct la camera de urgențe. Astfel, în ziua de Crăciun nu mai puțin de 152 de persoane au „vizitat” spitalul județean. Mai mult, a doua zi, marți, 26 decembrie a.c., au ajuns la spital alți 61 de vâlceni. „În ceea ce-i privește pe adulți, patologia a fost variată. Au venit pacienți cu infarct, colică renală, traumatisme, colică biliarăși multe altele. Spre deosebire de anii anteriori, nu a fost nici un caz de intoxicație cu alcool și nici de comăalcoolică . Totuși, vâlcenii nu au ascultat sfaturile medicilor și au abuzat la fiecare masă. Efectele se observăși acum, pentru că azi (miercuri, 27 decembrie a.c. – n.r.) au venit foarte multe persoane cu colici biliare” – ne-a declarat Elena Tanislav, medic în cadrul Spitalului Județean Vâlcea. De asemenea, în zilele de 25 și 26 decembrie a.c., peste 500 de persoane au fost internate în spital, majoritatea fiind la secțiile de neurologie, cardiologie și medicală.

Crăciun cu ghinion pentru 116 tineri vâlceni

Dacă la Serviciul de Urgențăpentru adulți nu s-au prezentat cazuri foarte grave, în schimb la Pediatrie medicii s-au confruntat cu câteva destul de complicate. Astfel, în ziua de Crăciun au fost consultați peste 50 de copii. Un caz foarte grav a fost acela al unui tânăr de 16 ani din Rm. Vâlcea, Ilie B., care a fost adus la urgențăîn comăalcoolică . Medicii spun că a fost adus în timp util la spital, însădacă mai întârzia câteva minute el putea muri. Din păcate, acesta nu este un caz singular. Un alt copil de 13 ani, din că limănești a fost adus în stare gravăDupă ce a consumat băuturi alcoolice, iar altul de 14 ani a suferit o intoxicație cu alcool. „Și-n anii trecuți am avut cazuri de copii în comăalcoolică , însădoar unul sau două . Anul acesta, numărul tinerilor ce consumăbăuturi alcoolice în cantități mari a crescut semnificativ. Este un lucru extrem de grav… Din fericire cei trei copii au fost aduși în timp util, iar După ce le-am pus o perfuzie cu vitamine și-au revenit” – ne-au declarat cadrele medicale. De asemenea, în aceiași zi medicii au consultat și doi tineri din Roești ce au suferit o intoxicație cu monoxid de carbon. Marți, 26 decembrie a.c., medicii pediatri au mai consultat încă 66 de pacienți, majoritatea fiind cu vârste cuprinse între o lunăși doi ani. „Am avut pacienți de toate vârstele, însăcei mai mulți au fost sugari. Bolile dominante au fost cele virale: pneumonii, faringite, laringite și altele” – ne-au mai spus medicii.

Claudia Stanciu