Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deplasare în China de aproape jumatate de miliard lei vechi

          ” La Primăria Râmnicului, se face dezmăț pe banii publici ” „fericiții” consilieri municipali care vor păși pe acest tărâm sunt: Ion Nicolae (PNL), Valer Tudor (PSD), Teodosie Filip (PD) și Gheorghe Ioniță (PNL)

 

          În perioada 21-31 august a.c., trei consilieri municipali vor face o „excursie”, tocmai până -n  îndepărtata China, pentru un schimb de experiență. Scopul deplasării este acela de a „impulsiona și a extinde relațiile de cooperare cu reprezentanți ai autorităților publice locale din această țară „. „Fericiții” consilieri municipali care vor păși pe acest tărâm sunt: Ion Nicolae (PNL), Valer Tudor (PSD), Teodosie Filip (PD) și Gheorghe Ioniță (PNL). Ultimul dintre ei nu se afla pe lista inițială a delegațiilor care urmau să viziteze China, însă , din câte se pare, acesta l-a înlocuit pe primarul interimar Constantin Monceanu, care, din motive obiective, nu poate lăsa de izbeliște treburile primăriei.

          În ședința Consiliului Local din data de 6 iulie a.c., consilierii municipali au votat, aproape în unanimitate, deplasarea, în China, a lui Nicolae, Tudor și Filip. Acum, de când fac jocurile După cum le este pofta în Primăria Râmnicului, consilierii liberali s-au gândit că ar fi foarte bine să mai plece unul de-al lor. Adică Gheorghe Ioniță, care a fost propus, pe motiv că , vezi Doamne, nu a plecat niciodată într-o vizită oficială, în calitate de consilier. Și unde mai pui că „plimbărica” prin țara orezului nu costă decât 465 de milioane lei vechi, bani publici. O nimica toată ! Singurul care nu a fost de acord cu suma exorbitantă care va fi plătită din bugetul local a fost consilierul social-democrat, Gigi Matei, care, ofticat probabil că nu l-au luat și pe el, a spus: „Din punctul meu de vedere, suma alocată deplasării în China va fi, mai degrabă, o deplasare turistică . Primăria putea să folosească banii contribuabililor în proiecte mult mai importante decât excursiile organizate special pentru liberali. În deplasările de până acum s-au cheltuit 372 milioane de lei, iar aceasta costă 465 milioane. Nu era necesară . Și ar mai fi ceva Noutatea din primărie sunt liberalii. Acum ați mai trecut unul. Ar fi fost un gest elegant din partea colegilor să refuze”.

Olivia Pirvu