Acasă Arhiva Cazane, ia-ți valiza și te du!

Cazane, ia-ți valiza și te du!

 Inspectorul șef al IJP Vâlcea trebuie să-și facă curaj

Politicul liberal vâlcean nu-l vrea pe Adrian Cazan în fruntea Inspectoratului Județean de Poliție. Un control la IJP Vâlcea a scos în relief nenumărate abateri profesionale ale lui Cazan, însă , din păcate, dosarul se aflăla București, într-un sertar. Se pare că , de curând, șefii de la MAI sunt curioși să afle isprăvile lui Cazan și vor studia dosarul. Schimbarea se apropie mai repede decât ar visa Cazan

Apropiat al fostului șef al Poliției Române, Dan Fătuloiu, inspectorul șef Adrian Cazan se credea pus la adăpost de eventualele schimbări pentru cel puțin 4 ani, cât ține un ciclu electoral la guvernare. Numai că în momentul în care ești numit într-o funcție datorităobedienței Față de anumiți politicieni, și nu datorităcalităților profesionale, trebuie să-ți asumi și riscul că la un moment dat politicienii care te-au pus s-au săturat de tine și vor o altămarionetă. Sau că s-a schimbat centrul de putere și din păcate, tu ai nimerit în altătabăra. Cam asta este situația comisarului Adrian Cazan, care nu mai poate beneficia de sprijinul direct al lui Fătuloiu și al altora, iar astfel poziția lui de șef al IJP Vâlcea ar putea fi periclitată.

Informații, deocamdatăîn curs de verificare, despre posibila schimbare a lui Cazan, ne-a oferit deputatul PNL, Emilian Frâncu, care, zi de zi, la București, lustruiește scaunele din anticamerele miniștrilor liberali, pentru a-și face el jocurile politice la Vâlcea. Trebuie sărecunoaștem că , din păcate, până acum i-au ieșit. „Singurul lucru pe care vi-l pot spune, într-o manierăpersonală, este că domnul Fătuloiu a fost schimbat de acolo prin avansare tocmai pentru a nu fi blocate dosare de tipul celor care au fost la Vâlcea, făcute în urma unor controale. Nu vreau săcomentez mai mult, dar eu am așa senzația, impresia, că acolo într-adevăr se vor face ceva schimbări”.

De menționat că în urmăcu trei luni de zile, ministrul David, prezent la Vâlcea, a promis că se vor produce schimbări la IJP Vâlcea, dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Emilian Frâncu a mai precizat că nu lasănimic la voia întâmplării și că se ocupăasiduu de „cazul Cazan”. „Nu las nimic la voia întâmplării. Dacă nu s-a putut schimba, înseamnă că nu se poate face nimic deocamdată. A fost omul plecat prin Mexic două săptămâni, în Argentina trei săptămâni, ce săfac? Nu măpot duce După el în Mexic. Era și domnul Fătuloiu pe acolo. Abia de o săptămânăa fost schimbat Fătuloiu. Aveți răbdare. Într-o săptămână, nu se poate lua la purecat acel dosar. până acum a stat într-un sertar.

La IJP Vâlcea a fost un control asupra tuturor sectoarelor din IJP. E un dosar gros pe care nimeni n-a avut încă timpul să-l studieze. Dacă n-ai timp să-l studiezi nu poți săiei o decizie. Niciun ministru nu-și asumăo decizie într-o zonăunde nu existămăcar o rezoluție. Trebuie ca subalternii să  dea o rezoluție, iar în baza ei se pot lua decizii. Iertați-mă, dar noi totuși respectăm legea, deși suntem acuzați că nu o facem.

Oricum, dosarul va fi foarte rapid analizat și se vor lua niște decizii drastice. În poliție se poate face o schimbare, fără sămai fie nevoie de acel organism al funcționarului public. Aici se dăcomanda și gata. L-ai văzut pe agentul de poliție X că se uita în sus când ai trecut tu cu mașina pe lângă el, imediat ai dreptul săfaci referat, el dănotăexplicativăși poți să-l schimbi” – a încheiat deputatul.

Întrebat cum comenteazăafirmațiile deputatului Emilian Frâncu și dacă crede că i se clatinăscaunul de inspector șef, comisarul Adrian Cazan ne-a declarat, telefonic: „Eu nu pot săștiu pe ce temei s-a bazat domnul Frâncu când a făcut acele declarații, iar cât privește clătinarea scaunului, pot săvăspun că eu tot polițist rămân, indiferent de funcția pe care o am la un moment dat. Deocamdată, eu nu am primit, în mod oficial, niciun rezultat al controlului. Așa că nu pot să mă exprim”.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.