Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Balul Primăriei” – un eveniment de elită devenit tradiție pentru vâlceni

O seară de neuitat oferită de Mircea Gutău

Sâmbătă seara, Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea a găzduit cea de-a treia ediție a Balului Primăriei, un eveniment monden și caritabil, care a adunat peste 700 de invitați de onoare. Începând cu orele 19.00 au început să-și facă apariția personalități ale scenei politice, oameni de afaceri, doctori, avocați, directori sau reprezentanți ai mass-mediei locale. Încă de la intrare, invitații au pătruns într-o atmosferădemnăde premiile Oscar, pășind pe un covor roșu, înconjurați de torțe și fiind întâmpinați în prag de câteva tinere și primarul Mircea Gutău. Ei au fost invitați în sala imensă, decoratăspecial pentru această ocazie deosebită, care era plină cu VIP-uri vâlcene îmbrăcate în haine de gală. Anul acesta, atât social – democarții, cât și liberalii au evitat săonoreze invitația primarului Râmnicului, singurii prezenți fiind consilierul local Eduard Vârlan și liberalul Bogdan Badea. Printre personalitățile marcante ale Vâlcii care au absentat de la acest eveniment îi putem remarca pe deputatul Emilian Frâncu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea – Dumitru Bușe, cei doi vicepreședinți ai CJ, Cristian Buican și Ion Cîlea.

Elena Udrea – invitat special

Deschiderea oficială a spectacolului a fost dată chiar de edilul – șef Mircea Gutău și de prezentatorul balului, Dan Negru. Primii care au intrat în scenăau fost actorii Teatrului „Ariel” care au prezentat un moment artistic, aplaudat la scenădeschisă. La finalul numărului, aceștia le-au oferit câte un trandafir fiecă rei doamne și domnișoare din sală. Mai apoi, celebrul cântăreț Petre Geambașu, acompaniat de trupa emisiunii „Dansez pentru tine”, a intrat în scenă, „obligându-i” astfel pe invitați săpășească , pentru prima datăîn acea seară, pe ringul de dans. După câteva piese mai lente, Geambașu a dat tonul distracției, ringul umplându-se până la refuz. La un moment dat, în salăși-a făcut apariția și democrata Elena Udrea, însoțităde Ana Maria Pătru – secretar de stat la Autoritatea ElectoralăPermanentă. Elena Udrea a stat doar câteva ore printre vâlceni, timp în care ea a dat mai multe autografe și a făcut chiar și o donație.

Elevii de aur ai Vâlcii, premiați de Mircea Gutău

Primarul Mircea Gutău a oferit celor mai merituoși elevi ai județului Vâlcea premii de excelențăși sume de bani, care săle răsplătească eforturile depuse pentru a obține premii la olimpiadele naționale și internaționale. Este vorba despre Cristiana Ingrid Vreja – medalia de aur la olimpiada de chimie, Patricia Anghel – premiul I la matematică , Andrei Giurgiu – medalia de aur la faza naționalăde matematică , Ruxandra Nechifor, Bianca Maria Dumitrașcu – medalia de argint la olimpiada de matematică și Diana Roxana Iovan – premiul I la matematică . Fiecare elev a primit câte 50 de milioane lei vechi, o diplomăde excelențăși un buchet mare de trandafiri din partea primarului Gutău. Pe lângă aceștia au mai fost premiați și profesorii lor, cei care i-au îndrumat spre a obține performanță. Așadar, Maria Arnăutu, Ștefan Smărăndoiu, Marius Giurgiu, Elena Dolan și Constantin Drugan au fost și ei premiați, primind câte 30 de milioane lei fiecare și o diplomăde excelență. După ce olimpicii le-au mulțumit profesorilor, primarului și părinților, pe scenăa apărut fostul arbitru internațional de fotbal Ion Crăciunescu, care a anunțat că din partea sa și a fostului fotbalist Gică Popescu, olimpicii și profesorii lor vor mai primi 200 de milioane lei vechi. De asemenea, în cadrul spectacolului a fost premiatăși echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea, fetele antrenate de Gheorghe Tadici primind din partea primăriei suma de 1,5 miliarde lei vechi. Premiul a fost ridicat de președintele clubului vâlcean, Ioan Gavrilescu, că ruia primarul i-a cerut să-l anunțe dacă handbalistele noastre vor săcâștige Liga Campionilor, „ca săreglez bugetul local din timp”.

Ion Crăciunescu, omul serii

Spectacolul a continuat, Dan Negru aducându-le aminte invitaților că sunt la un bal caritabil. El le-a prezentat un film despre un tânăr vâlcean de doar 20 de ani, Alex Tache, care a fost diagnosticat în această varăcu cancer osos. Pentru a strânge bani pentru ca acest tânăr săfacă operație în Italia, a fost organizatăo tombolă. Au fost scoase la licitație mai multe obiecte printre care putem enumera un tricou al fotbalistului Ionel Ganea, o carte a Mihaelei Rădulescu, un trofeu obținut de formația Antract și multe altele. La început, bogătașii județului Vâlcea nu s-au înghesuit săarunce cu banii pentru un gest nobil. Doar Elena Udrea a anunțat că , pentru ca Alex săfie operat, va dona 5.000 de euro. Văzând nepăsarea oamenilor de afaceri vâlceni, fostul arbitru Ion Crăciunescu a luat microfonul și, mergând printre mese, s-a dus la mulți dintre aceștia, reușind săobținăpeste 50.000 de euro pentru ca viața tânărului Alex săfie salvată. Ion Crăciunescu a fost aplaudat la scenădeschisă, fiind felicitat pentru gestul său umanitar.

Distracție până -n zori

După aceea, ringul de dans s-a umplut din nou până la refuz. Asta pentru că pe scenăși-a făcut apariția formația Morandi, ce a încins atmosfera cu piesele sale. A urmat un nou recital al lui Petre Geambașu, acompaniat de această datăde Mălina Olinescu și Doina Spătaru. Momentul culminat al serii a fost însă tăierea unui tort imens din ciocolatăși frișcă . Și totuși, această searăsenzaționalănu s-a încheiat aici. Vrăjiți parcă de atmosfera de basm, invitații au dansat sârbe, rock’n roll și dance până -n zori.