Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Adrănel Cotescu: Gigi Matei este lider în cursa pentru Primăria Râmnicului

Senatorul PNL Adrănel Cotescu, preşedintele interimar al PNL Rm. Vâlcea, le arată pisica actualilor consilieri locali ai PNL, acuzându-i că au pactizat cu „duşmanul”. De asemenea, Cotescu a lansat ameninţări voalate cum că aceştia nu s-ar mai putea regăsi pe viitoarele liste.

„Consilierii municipali ai PNL sunt nemulţumiţi de mine, aşa am aflat, dar eu sunt cu mult mai nemulţumit de ei decât ei de mine. Au votat creşterea preţului la gigacalorie, au votat să nu se mai pună afişe în vitrine pentru că aşa îşi pregăteşte Matei campania electorală. Se limitează accesul la publicitate pentru ceilalţi. Aceşti consilieri nu vor mai fi pe următoarea listă dacă nu îşi corectează atitudinea faţă de PNL şi faţă de cetăţenii care i-au ales. La PNL am făcut un inventar. De fapt, în şedinţa din această săptămână am deschis lista de candidaturi pentru eventuale alegeri parţiale. Din câte am discutat, am avea aproximativ cinci pretendenţi, începând cu actualul viceprimar Eduard Vîrlan. Chiar şi consilierul local Bogdan Pruteanu şi-a anunţat intenţia de a candida. Pruteanu a şi declarat în presă că el este gata să candideze. O să vedem când se vor înscrie efectiv. Pretendenţii de la noi vor intra în cursă cu cei de la PDL şi vom stabili candidatul. Vom face un sondaj şi vom vedea. Eu nu mi-am anunţat candidatura şi nici nu mi-o anunţ, pentru că de asta şi stau acolo, în fruntea organizaţiei municipale a PNL, ca să nu las locul unui care ar vrea să fie, să nu merite şi să folosească organizaţia ca să obţină voturi. Şi să se bage el în frunte, aşa, doar că ar vrea să fie.

Adrănel Cotescu dovedeşte pragmatism şi luciditate politică atunci când afirmă că există slabe şanse la liberalii să-i ia faţa lui Gigi Matei într-o eventuală confruntare electorală, dacă s-ar declanşa alegerile parţiale. „Acum, ca să fiu sincer cu dumneavoastră, în condiţiile în care Gigi Matei este în funcţie şi îşi face o campanie la limita agresivităţii, eu consider, dar nu ştiu dacă o să fie aşa, că noi nu avem şanse să câştigăm alegerile şi nici nu am avea o majoritate în Consiliul Local, care să ne facă să ne luptăm foarte tare acum. Probabil că la aceste alegeri care vor fi, dacă vor fi, prima şansă o are PSD-ul. Singura situaţie în care le-am putea învinge pe Gigi Matei ar fi, şi asta ne propunem, ca noi, pentru candidatul de prezidenţiale, să avem peste Victor Ponta. Şi atunci, oamenii ar pune ştampila şi acolo şi acolo. Dar va fi mai greu”- a mai spus senatorul PNL.