Acasă Arhiva Ana Maria Pătru, tânăra care va duce PD-ul în Parlamentul European

Ana Maria Pătru, tânăra care va duce PD-ul în Parlamentul European

” Șansa unei schimbări profunde a clasei politice din „generația expirată”

” „În calitatea mea de vicepreședinte al PD Vâlcea, sunt perfect de acord cu votul uninominal, iar din punctul meu de vedere, introducerea acestuia va arăta care este adevărata valoare a fiecă rui politician. Votul uninominal este o șansăpentru tinerii care vor săaibăo carierăîn politică și cred că ar avea drept rezultat adevărata schimbare a clasei politice”, spune Ana Maria Pătru

 

Clasa politică românească trebuie sădea primul examen european prin organizarea alegerilor pentru Parlamentul de la Strasbourg. 35 de parlamentari vor reprezenta România în înaltul for al Uniunii Europene. Discuțiile pe marginea alegerilor euro-parlamentare au acaparat deja spațiul public. Deși nu toate organizațiile vâlcene ale partidelor politice și-au desemnat candidații, și la noi miroase a început de campanie electorală. Mirajul european a atras precum ursul la miere și atenția politicienilor vâlceni. Analizând cu atenție candidații propuși, poți concluziona că majoritatea partidelor au mers pe ideea promovării tinerilor, dar nu pentru întinerirea clasei politice, ci pentru că politicienii aflați în funcții nu sunt în stare săpoarte o discuție fărătranslator și nu pot face Față cu brio unei competiții reale, europene. Uitați-văla cei propuși pe liste la Vâlcea. Pentru că mai mult decât sigur, Vâlcea nu va avea un reprezentant la Strasbourg, politicienii rasați nu s-au înghesuit deloc pe liste, lăsând locul liber pentru tineri și femei. PNL-ul i-a desemnat deja pe Svetlana Preoteasa și Ion Florescu, PSD-ul merge pe mâna tânărului cadru universitar, Remus Grigorescu, PC-ul se gândește la Vetuța Ciocan, iar PD-ul a desemnat-o pe Ana Maria Pătru.

„Susțin cu toată puterea votul uninominal” – Ana Maria Pătru

Anunțatădeja de conducerea partidului drept candidat pentru euro-parlamentare, Ana Maria Pătru se gândește foarte serios dacă săaccepte această provocare: „Nu mi-e teamăde competiție, însă o asemenea candidaturămi se pare o mare responsabilitate. Vreau săanalizez profund toate implicațiile, înainte de a lua o decizie. Am fost desemnatădrept candidatul PD Vâlcea în urma votului membrilor Biroului Permanent Județean, însă au fost câteva persoane din partid, care au votat împotriva mea. Asta înseamnă că și în PD Vâlcea mai sunt oameni care au mentalități învechite, ca sănu spun comuniste.” – ne-a declarat tânăra pedistă. În vârstăde 31 ani, licențiatăîn drept, cu două masterate, unul pe management, iar celălalt pe integrare Europeană , actualmente doctorand, Ana Maria Pătru prezintăo carte de vizită, care o recomandăpentru bătălia electoralăEuropeană . Este membru PD din anul 2002, vicepreședinte al Biroului Permanent Județean și președinte executiv al organizației de femei. Ana Maria Pătru este o susținătoare a votului uninominal, considerând că doar așa poate avea loc o realăcurățire a actualei clase politice românești: „În calitatea mea de vicepreședinte al PD Vâlcea, sunt perfect de acord cu votul uninominal, iar din punctul meu de vedere, introducerea acestuia va arăta care este adevărata valoare a fiecă rui politician. Votul uninominal este o șansăpentru tinerii care vor săaibăo carierăîn politică și cred că ar avea drept rezultat adevărata schimbare a clasei politice. Mergând pe ideea că „omul sfințește locul”, consider că următoarele alegeri bazate pe un vot uninominal vor pune accent pe calitatea liderului și pe modul în care eventualii candidați vor putea convinge electoratul că merităvotul de încredere”.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.