Acasă Arhiva 60 milioane lei, aruncați pentru mofturile celor „322”

60 milioane lei, aruncați pentru mofturile celor „322”

Zilele trecute, pe pagina de Internet a Guvernului României a apărut o Hotărâre privind cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea referendumului național din 19 mai 2007 pentru demiterea președintelui, Traian Băsescu. Astfel, pentru organizarea și desfășurarea referendumului a fost alocatăsuma totalăde 60 milioane lei.  Suma amintită, va fi asiguratăde la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Internelor și Reformei Administrative (MIRA), SGG – pentru Institutul Național de Statistică , STS și al Ministerului Afacerilor Externe

 

Radu Renga, subprefectul județului ne-a declarat, zilele trecute, că instituția pe care o reprezintătrebuie săorganizeze exemplar referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, care se va desfășura în data de 19 mai. El a mai spus că Biroul Electoral Județean va fi amplasat la parterul Instituției Prefectului. „Am verificat deja toate instalațiile de electricitate pentru a nu avea probleme în ziua referendumului. Vor fi foarte multe calculatoare instalate aici și nu ne permitem săne cadărețeaua de electricitate” – a menționat subprefectul Renga. El a adăugat că în județul Vâlcea vor fi aproape 430 de secții de votare, iar fiecare secție, în parte, va fi verificată, personal, de câte un angajat al instituției mai sus menționate. „Și cei de la statisitcă vor avea amenajate în Prefecturăpatru încă peri pentru a ne asigura că procesul de votare se desfășoarăașa cum trebuie.  Actul normativ reglementeazăcheltuielile pentru prelucrarea și centralizarea rezultatelor votării, a celor privind organizarea birourilor electorale, nivelul indemnizațiilor pe zi de activitate pentru personalul implicat în procesul electoral. Radu Renga susține că județului nostru îi va reveni, pentru organizarea și desfășurarea referendumului, estimativ, suma de 1 miliard lei vechi.  

Cât costăreferendumul România?

Zilele trecute, pe pagina de Internet a Guvernului României, a apărut o Hotărâre privind cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea referendumului național din 19 mai 2007 pentru demiterea președintelui, Traian Băsescu. Astfel, pentru organizarea și desfășurarea referendumului a fost alocatăsuma totalăde 60 milioane lei.  Suma amintită, va fi asiguratăde la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Internelor și Reformei Administrative (MIRA), SGG – pentru Institutul Național de Statistică , STS și al Ministerului Afacerilor Externe.

„Bugetele instituțiilor menționate vor fi suplimentate din fondul de rezervăbugetarăla dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2007, După cum urmează: 54.505.000 lei – pentru bugetul Ministerului Internelor și Reformei Administrative, sumăcare va fi distribuităastfel: 46.635.000 lei pentru Instituțiile prefectului, 490.000 lei Biroului Electoral Central, 6.700.000 lei Inspectoratului General al Poliției, 500.000 lei, Comandamentului Național al Jandarmeriei, 180.000 lei – Centrului Național de Administrare a Bazei de Date privind Evidența Persoanelor” – se aratăîn Hotărâre.  Aceasta prevede că MIRA va repartiza instituțiilor prefectului, din toată țara, fondurile necesare organizării și desfășurării referendumului național. De asemenea, din bugetul MIRA se asigurăsumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea, dotarea și funcționarea Biroului Electoral Central. Hotărârea mai spune că fiecare membru al Biroului Electoral Central va primi o indemnizație de 50 lei/zi, pe întreaga perioadă de activitate, asiguratădin bugetul Ministerului Internelor și Reformei Administrative. În plus, statisticienii, informaticienii și personalul tehnic auxiliar care participăla executarea operațiunilor legate de activitatea Biroului Electoral Central, birourilor de circumscripție județene și al municpipiului București, precum și a secțiilor de votare vor primi o indemnizație de 35 lei/zi. Cei care vor asigura paza la birourile electorale, spune Hotărârea, vor beneficia, în fiecare zi de activitate, de băuturi răcoritoare și gustări, în limita sumei de 7 lei de persoană.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.