Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

10 soferi beti pe drumurile judetului

 

    ” Razie a Poliției Rutiere/ În noaptea de 20/21 mai

 

      Ofițerii de la Poliția Rutieră, sub directa comandăa adjunctului inspectorului șef, comisar Florian Marin, i-au luat pe nepregătite pe șoferii vâlceni, în noaptea de sâmbătăspre duminică (20/21 mai a.c.). Acțiunea polițiștilor de la Circulație a vizat controlul celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a celor care depășesc viteza legală, dar și încă lcarea altor norme rutiere de că tre șoferii aflați în trafic. La miezul nopții, După desfășurarea planului de „atac”, polițiștii au fost împărțiți în 4 echipaje pe traseele Mihăești Băile Govora, Vlădești – Păușești Măglași Băile Olănești, Municipiul Rm. Vâlcea arterele Calea lui Traian, Tineretului, T. Vladimirescu, G-ral Magheru, Știrbei Vodă.

      Beat la volan

      La scurt timp După declanșarea raziei, în jurul orei 1.30, în Valea Cheii, polițiștii au dat peste un petrecă reț, care se afla la volanul unei Dacii 1310. Șoferul, în vârstăde 55 ani, se afla într-o stare avansatăde ebrietate, pentru că la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1.00 mg/l în aerul expirat. Adeptul lui Bachus a fost însoțit de un echipaj de poliție la Spitalul Județean pentru recoltarea probelor biologice. De asemenea, el se va alege și cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

      Urmărire ca-n filme

      Spre dimineață, în jurul orei 4.00, ofițerii S.P.R. au fost nevoiți săefectueze operațiuni de urmărire și identificare a autorului unui accident care a fugit de la locul faptei. După o oră, autorul accidentului a fost identificat în trafic și reținut. Accidentul s-a produs în Horezu, când Marius Ion de 22 ani din aceeași localitate l-a accidentat ușor pe C. Marius de 21 ani, din comuna Oteșani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea dreaptăa părții carosabile. Fărăa avea vreo remușcare, șoferul a părăsit locul accidentului. Șoferul a fost supus testului, iar aparatul etilotest a indicat 0,54 mg. / l în aerul expirat. Dosarul de cercetare penalăcare i-a fost întocmit conține infracțiunile de vătămare corporală, părăsirea locului accidentului și conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice. În Laloșu, polițiștii de la S.P.R. au avut parte de altăsurpriză. Un conducă torul auto din localitate se afla la volanul mașinii, sub influența băuturilor alcoolice. Etilotestul a ieșit pozitiv, acesta având 0,45 mg/l alcool în aerul expirat. De asemenea, la Bălcești a fost prins în trafic un șofer care se afla la volanul unui Ford Escort, înmatriculat în Italia, fărăa avea permis de conducere. Și acesta s-a ales cu dosar penal.

      Bilanțul raziei s-ar putea sintetiza astfel: 135 contravenții constatate, 106 procese verbale întocmite, 18 permise de conducere suspendate, din care 10 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Cu această ocazie, șoferii care au încă lcat legea s-au ales cu amenzi în sumătotalăde 9.090 lei noi. De asemenea, 44 de șoferi au fost amendați pentru depășirea vitezei legale, iar 17 pentru că nu aveau centura de siguranță.

Magda Tolea