Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcenii nu au ieșit la vot

 Prezențăscă zutăla urne

Normal 0 21

Biroul Electoral Județean (BEJ) anunțat că până la ora 16.00, în județul Vâlcea, au votat 16,46%. Astfel, în mediul rural s-au prezentat la urne – 12, 26%, iar în cel urban – 20,27%, dintr-un total de 346.433 de alegători înscriși pe listele electorale permanente. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ, judecă tor Adriana Mărăcinescu-Dinescu procesul de votare s-a desfășurat în condiții normale, existând doar câteva incidente minore, care au fost soluționate cu promptitudine.

Menționăm că la ora 10.00, se înregistra un procent de doar 4,34% (5% în mediul rural și 3,50% în mediul urban), iar la ora 13.00 la urne se prezentaseră11, 60%, Vâlcea ocupând locul 12 pe țară .

„Am dispus, prin hotărârea 42/07.06.2009 a Biroului Electoral Județean, ca partidele politice, precum și alianțele civice, la solicitarea lor și pe cheltuiala proprie, săpoatăsolicita copii de pe listele suplimentare pentru a preîntâmpina, astfel, votul dublu”, a precizat judecă torul Mărăcinescu. În plus, ea a mai spus că la că limănești a fost înregistratăo prezențăfoarte ridicatăla urnele de vot, datoritănumărului mare de turiști aflați la tratament în această stațiune. Singura sesizare, primităde BEJ, a fost din primităîn data de 6 iunie 2009, a fost formulatăde primarul localității Golești, Gheorghe Șerban, care a informat reprezentanții Biroului că Georgeta Maior, angajata magazinului mixt SC CĂBĂNUÎA FERMECATĂ SRL a lipit mai multe afișe electorale, cu sigla PD-L, pe zidul buticului, deși campania se încheiase de câteva ore bune. Pentru că a încă lcat legea electorală, Georgeta Maior a fost sancționatăcu suma de 1,5 mii lei.